Assalammualaikum
Lagi menu berpantang, lobak tumis air lobak ni elok sangat2 dimakan masa berpantang sebab dia bole memperbanyakkan susu badan, so far Alhamdulliah susu badan meriah tapi ada gak kekadang merudum bila asik traveling here n there, bila penat sangat pun effect gak production..so bole amalkan makan lobak putih yaaa...ikan haruan (bakar/sup/steam/goreng) lak baik tuk penyembuhan luka luaran dan dalaman...
Lobak Tumis Air |
Bahan tumbuk
1 ulas bawang merah
2 ulas bawang putih
secubit ikan bilis
Bahan2 lain
Lobak Putih (dipotong 4)
pucuk selasih
daun kunyit
Garam
Cara2nya
1. Tumiskan bahan tumbuk hingga naik bau (guna 1 sudu besar minyak sahaja k) kemudian masukkan lobak putih.
2. Kemudian masukkan air, pucuk selasih + daun kunyit dan masak hingga lobak putih lembut/masak, perasakan garam dan tutup api.
2 comments:
bagi yang tak berpantang.. tengok menu mak tang memang boleh meleleh air liur.. hihihi
haa Qies lauk2 cam ni lg terbuka selera...thanks for dropping by Ms Haslina
Post a Comment