Wednesday, September 1, 2010

Iftar Gathering

bahang Autum sudah terasa weh

Semalam memenuhi jemputan Iftar budak2 Kazak, actually banyak kali gak dah depa ni ajak makan2 tapi tu laa asik tak dan aje nak joint. Alhamdulliah semalam selepas Maghrib kami sekeluarga berkesempatan jugak menghadirkan diri walaupun semalam tersangat2lah sejuk huhu.. adeh awatlaa kejap sangat summer nie tak puas nak bermanja2 ngan Sang Matahari, Qies tak tahan sejuk seh..dah ler tak de lemak2 yang bole diguna pakai tuk memanaskan body ni, baju winter semua dah post balik jadinye pakai aje ler jacket demin yang ada tu, terketar weh berjalan ke apartment bebudak ni..huhu..

antara geng Kazak yang dan joint iftar semalam

Antara komuniti terbesar kat Uni Cik Abe adalah bebudak dari Kazakhstan, jadinye nilah aje komuniti islam yang ada, jadinya kami agak rapat gak laa..nak2 yang berbaju itam ngan tulisan Czech tu dah kira cam kembar kitaorg lak memana pergi hehehe.. Semalam sempat berjumpa ngan junior baru sorang dari Labenese dan sorang lagi dari Kyrgystan termasuk sorang saudara baru pasangan kepada si cantik manis Kyrgystan tu.

Dalam gambo kat atas tu ada 3 org yang masih berstatus single..ada yang berkenan nak ngendeng2 meh ler hehehe... bebudak pompuan kazak lak tengah sibuk kat bilik sebelah ada celebration birtday tuk Raushan, tak dan nak snap gambo depa2.

cam biasa si along ngan aksi tak mesra camera..sabo aje laa

antara appetizer & dessert malam tu

Pillaf horse meat ye kengkawan..sedey kalo ikutkan nak makan byk tp tangki kecik laa lgpun karang mak lak yg pengsan..panas seh daging kuda tu...

Daging kuda ni Si Aidar kembar Cik Abg bawak balik ke sini masa cuti summer break baru ni..mmg depa wat stok tuk ramadan ni. Qies pun ada lagi simpan stok daging kuda ni, aritu sempat buat Sup Daging Kuda memang sedap daging kuda ni weh..tp tu laa panasnya cam daging kambing gak..huhu sudahnye mak kepeningan lalat malam tu weh.. kalo ikutkan nak aje makan puas2..nanti balik mana nak cari lagi dah daging kuda huhuhu..

adeh membedal cookies ngan cekelat aje ler bebudak ni..sabo aje laa

yg ni sedap apa nama tak tau..gabungan cheese + olive + garlic+ nuts + risotto

sup tradisional org kazak..tak dan nak tanya resepi..nanti2 laa

yummy

haa kan kembar tu..mana2 musti mamat ni menyelit ngan my Cik Abe..sorry not available ye hehe

yang baju merah tu ok single mingle lagi..boxer tu..tp hati lembut tau..sapa kenan nak jadi gf dia meh ler sedang mencari2 calon tu hehehe tp katanya mau yg berhijab ok

kakak kesayangan Aqies..kakak Tholkyn

dah kenyang lepak2 ler.. yg kanan tu saudara baru alhamdullillah local swiss

tak de citer apa pun sangat ...gathering biasa2 aje... tp best gak ler sekali sekalakan berkumpul makan2, biasanye berkumpul kat rumah Qies makan2, tapi kali ni budak2 ni beriya2 nak bagi kami rasa masakan dan menu diaorg, ok laa jugak tapi tu laa bulan2 ramadan ni tangki menjadi semakin kecik laa dapat makan 3-4 suap aje dah kenyang.

~ The End ~

22 comments:

*~ aRaBeLLa ~* said...

oo ingtkan Kazak tu ape..rupenye Khazakstan..huhu

Atsuko Ichirou said...

beshnyer auntumn.....=)

Black_roses92 said...

hehe...baru kita tau ada sup daging kuda..

makan lemak banyak2.. nanti panas la badan tuh.. hehe..*dah tak payah guna baju sjuk lagi.. ;D

miszTERRA_SF_ said...

waaaa.. beznya tengok pic2 mknan 2 sume
bile la agaknya nk merase dk ngara owg :)

Rozali said...

Salam Ramadhan Naqies

dia orang kata
daging kuda tu panas
saya tak pernah rasa lagi

Wassalam

Naqies said...

daging kuda ni sama cam daging kambing gak panasnye..org darah tinggi tak le makan byk2 karang naya aje..Qies pun tak leh mkan lebih2 naik sakit pala..panas..

zalizalu said...

wahhh bestnyer dia... huuuu... ad iftar... ni suma pelajar malaysia ker apa ek?

Naqies said...

tak le yg msia ni kitaorg aje..lelain tu dari kazakhstan, sorang lg labenese

ekin_jommasak said...

salam...hai tngok makanan best2 ni rasa nak mintak je resepi ni........huhuhu

Zilla said...

uihhh daging kuda boleh makan ekk?

wahhh pasne bolehla kiter rembat kuda2 kat zoo tu..kiter sembelih wat rendang raya tahun ne hehehe

ribena.illina said...

wah2.. bes tuuuuuu..heee~ sedap jek tgk makanan sis n family makn..heee~ n kawan2 jugak..=D

rara said...

hahaha boleh kenalkan kat rara ;p
anyway, kak i got your japan fm :D

Naqies said...

ekin nak resepi yaa..insyallah qies try mintak eik..ari tu tak dan nak myibuk2 ngan bebudak tu, Qies dtg bwk perut aje hehe

Naqies said...

zila daging kuda ni mmg makanan org kazak..depa lebih kepada makan kuda dari daging lembu nak2 time winter sbb sana winter leh cecah -40C daging kuda ni panas

Naqies said...

sedap eik..sila2 ler tengok lagi hehehe
Rara ye ke..ok2 nanti akak msg rara eik..luv u sis

cikhajar said...

huiyoo.. akak mintak resepi dorg.. nmpk mcm rare giler food die...

Naqies said...

ok insyallah akak tanyakan nanti eik..

::The Shopaholic Tauke:: said...

sedap eyh daging kuda..??

cikhajar said...

kak qies.. kawan saya suh kem slm kt mamat baju merah tuh.. hihihih

Naqies said...

shopaholic mmg sedap tp panas..
cik hajar sapa kah gerangannye yg empunya diri berkirim salam itew hehe

ieqa said...

worr the food looks delicious~

*ohh saye berhijab! hahahaa :P

Naqies said...

ieqa cute laaa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Auto Backlink