Sunday, August 22, 2010

Macarons Parisiens

Ada sesapa suka makan Macarons kat sini????? Korang suka makan perisa apa? selalu kalo beli sekurang2nye berapa banyak? sekali makan berapa banyak korang bole habiskan? Selalu beli macarons brand mana? wah banyak tul soklannye eik hehehe....soklan cam buat survery tuk macaron lak kan.. Bagi peminat macarons tentu kenal sesangat ngan brand ni kan tak lain dan tak bukan LADUREE. Jumpa kedai Laduree ni masa jalan2 di Lausanne bulan lepas.


Laduree in Lausanne

Niat dihati memang nak beli sekotak..sekali masuk kedai Masyallah ramainye laa yang tengah Q, Along & Aqies pun buat perangai so terpaksa laa memendam perasaan huhu tak de rezeki nampak gaya nak wat camnekan.

comey aje kan..nak makan pun sayang hehe

Tapi kelmarin Alhamdulliah terjumpa macarons di Tea Room walaupun tak dapat Laduree punya dapat yang ni pun jadi laaaaa dari tak de langsungkan..mujur tak mengidam hokey, kalo tidak harus meleleh air liur baby nanti hehehe.


sudahnya pagi tadi tengok ada monster sudah mengigit tu macarons pink, rerupanye Aqies dah berbuka pose weh sesenyap sabo aje laaa, tau2 aje udah ilang seketul kaler pink

Macarons Parisiens chf13.50 @ rm43 tuk 10 biji jadinye cenonet besar 20 posen tu sebijik rm4.30 kwang..kwang hambik ko, ok laa buat pelepas rasa hati jangan tidak nanti kempunan le pulakkan, kalo Laduree punya pepaham laa kan reganye tapi confirm sedap dan puashati wa cakap lu hehehe. Macarons Tea Room ni bagi Qies bole laaa tak de le sedap sangat memang tak leh nak dibandingkan ngan Laduree rasanya 20 x ganda lebih sedap weh.

Haa bulan2 pose ni jangan lak korang terliuq lak nengok macarons ni, karang jadi kerja lak nak g mencari kek comey ni tuk berbuka pose tapi takut2 dah beli tak dan nak tunggu berbuka lak hahaa, korang jangan buat peel pulak eik, tak pasal Qies lak dapat saham free disebabkan citer pasal macarons ni, oh tidak!!! Dah2..gi sambung buat kerja, jangan terbayang2 sudey, tak dapat mak nak nolong weh hahaha..

p/s : lebih baik laa korang cari kuih tepung pelita lagi sedap taw... hehehe

8 comments:

rara said...

lately baca blog2 orang selalu review pasal macarons ni.. tapi rara tak pernah try lagi.. tepung pelita lagi sedap eh? heheh..

Naqies said...

rara kalo yg laduree tu mmg sedap..yg akak beli kat tea room tu cam kureng sikit..tp kue tepung pelita mmg sedap nak2 kalo sejuk pergghhh..

:: LadyVerde + Mr.Doc :: said...

salam...
hey babe...thanx for dropg by my blog...
really appreciate it :D

owh macaroonnnnnn!
im not a fan of sweet2 stuff tp for me laduree macaroons just nice...not too sweet not to bland ;D crispy on the outside, smooth in the inside kan :)

but my 1st encounter wad with paul's macaroon...mase pegi paris haritue tak sempat singgah the mothership of laduree...tue yg sempat rase paul je :(
but later mase pg london alhamdullillah dapat juga pegi laduree :)

Naqies said...

Salam Verde, kita dah lama jadi SR kat ur blog. For me Laduree yang terbaik, Qies pun tak suka manis2 sgt tp dah teringin sangat2 beli aje ler but then tak abih pun hehehe..thanks for your visit Verde..

*~ aRaBeLLa ~* said...

tak penah try..tapi cute la macarons tu...

Naqies said...

ara kalo berkesempatan try laa, sedap taw

Nurul a.k.a Riko said...

Pernah beli macaroon nie kat Pavillion...tomey2 ajer..a bit manis. Kalo nak makan selalu..tak leh lah...manis sgt. I suka paste kat dlm tu. Sedap.

Naqies said...

Nurul oo kat Pavillion ada eik, tu laa yg tea room ni punya pun manis sgt laaa..kalo kurang sikit manisnye mmg dah ok sesangat..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Auto Backlink