Tuesday, May 19, 2009

Dinner

Hari nie datang kerajinan tuk memasak.....actually tak plan pun nak masak, ingat balik opis terjah ajer pasar tani....beli ajer ler lauk tunjuk.....tp bila sampai pasar tani cam boring ajer tak selera ler pulak...so pe lagi terus g market beli ikan aji ngan cendawan....nilah dinner aku sekeluarga.....
Sup cendawan berlada itam, ade balance2 carrot ngan cauliflower aku masukkan sekali tak ler membazir....


then ikan aji dibakar...sedap ikan ni cuma ade tulang tengah event tulang kat kepala pun bole di mamah2....syoik oooo....so bakar ngan hirisan halia, bawang putih dan dibalut ngan daun kunyit....perrggghh...bau ajer udah terliur2...

kalo dah ada ikan bakar tak sah kalo tak de kuah cicahkan.....so asben mintak wat kuah cicah asam belachan...s edap mmg sedap....tapi yang tak tahan tu seksa jiwa gatai2 idung ler pulak....

bukak2 peti ais tengok2 ade 2 biji lagi epal hijau ....tengok cukup lak bahan2 nak wat kerabu epal so zap2.....siaplah kerabu epal.....
Pencuci mulut lak buah mangga.......ni ler pasal salah satu sebab malas nak memasak....asal masak ajer musti bertambah2....'besor'nye idak jugak....apa2 pun syukur alhamdullillah atas rezekiNYA...moga2 rezeki hamba2 yang lain juga dipermudahkan.....Amin

3 comments:

Mutiara Kasih - Iza Aziz said...

sedap nyer tgk kuah cicah asam belacan nieee... kecur seyyy...

Naqies said...

tuler kan belacan perah lak asam limau fuiyooooo

hasz yusof said...

pergggggggggggggggh....tak boleh duduk akau tengok post nih...nnati kat swiss....melepas nk mkn ikan aji (ikan apa tuh?)...kerabu epal pun tada..ko mamah epal jer ler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Auto Backlink