Monday, May 25, 2009

Boifren Baru...EOS 1000D

24 May 2009
Akhirnye berjaya gak aku merembat EOS 1000D, lihat lah donia....wakakaka.....

Lepas lunch terus bertolak dari Puchong Perdana sempat singgah rumah cik kee menghantar rupiah tuk cik kee.....then terus terjah Pertama Complex....survey2 rata2 rm2150 Eos ni...gi kat Foto Selangor tapi hampeh ade ker dia paksa aku beli D40 sebab memang sesuai tuk beginner ...padahal cam aku tak tau dia nak abihkan stok dia....dari D40 baik ler aku rembat D60...dah ler bagi 2gb ajer memory card kurang pun idak, bila tanya rega eos..."itu lagi mahal lor...rm1999 ....last2 aku blah...

Dah puas survey semua aku dapat gak rega bargain yang aku rasa berbaloi ler...kat International Camera Service Sdn Bhd Level 1.99 tokey tu nama Jessy...kira dia tak push ler apa2 brand sebab dia kata " u pilih yang u sedap n comfortable pegang lah.... either D60 or 1000D features sama cuma canon advantage ade live view" dah puas aku pegang ku belek, ku raba nikon n canon....aku decided go for canon....go go canon....
Eos 1000D Rm1990
4gb memory card
beg
rembat lense 50mm rm330
Uv pro1D multicoated rm130
lenspen camera rm20

Total rm2,450.....ok ler kot....then time bayar tu aku bodek2 amoy tu bagi aku free lesson basic photography....sambil duk tayang2 cash kat dia...last2 dia surrender.....so dengan harga rm2,450 tu + free lesson tu aku rasa berbaloi sesangat ler.....so 19 June ni aku dah set appointment ngan dia dah....ya be da be du.......tp apa2 pun haku kena gigih khatamkan manual dulu gak ler if not pergi blur2 ajer nanti....
Next target is....Filter, lense 17-300mm....walaweh not cheap i tell u....event 3rd party brand can cost u about rm800 ooooo...phewww....have to start tabung ayam lor...

Qoute laki aku : " apa susah? kita kan byk duwet hahahaha"
Quote aku : amboi berlagak seh....kose

11 comments:

hasz yusof said...

wah...lepas ni bayak la shoot gamaba "sentap" jgn lupa ajar aku ye....

Badar The Great said...

pergh dahsyat sih .... kena posing maut nanti dpn camera br ni

Naqies said...

has aku kena khatam baca manual baru ler ade gambar2 sentap....dunt wurry nanti aku ajar hehehe

Naqies said...

kalo posing maut tak pe takut potographer lak terseksa jiwa tgk wakakaka

Mutiara Kasih - Iza Aziz said...

boipren baru??? tido pun peluk boipren baru... sian laki kt sebelah. hahahaaaa....

Naqies said...

tak pe dia peluk aku..aku peluk camera...hokey ler tu hahaha

white_goddess said...

hahaha akak hampeh gak tokey foto selangor tuh....siap paksa orang beli lak.suka hati kita la nak beli apa kan akak

Hasnan said...

nak cari barang kamera ni ada 2 tempat yg bole dapat harga murah...YL camera kat Pudu plaza dan satu kedai kat Ampcorp Mall...

Naqies said...

ooo ye ker kat ampcop tu apa nama kedai....yg beli kat pertama tu pun agak reasonable gak ler harga lens canon 50mm tu dari rm390 dia bagi rm330..kira okey ler tp bole gak survey tempat lain pulak

szb-meridateam said...

LPAS NIE CARI FILTERS PERBAGAI....XTRA BATERI,TRIPOD DAN EXTERNAL FLASH...KAN AHKAK..HAPPY BELATED BESDAY KAT NUR QASRINA...LENS 17-300 BLUM ADA LGI DICIPTA..YG ADA 70-300MM..LA

Adams Ayens said...

wahhh sonok nye laaa...impian akO tak tercapai lagi..tapi kalau ko nak let go..let go kt ako laa ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Auto Backlink