Tuesday, May 12, 2009

Bandung Again Part 3

3rd Day in Bandung
Lepas ajer breakfast pe lagi tahan angkutan ke pasar baru....kali ni terus terjah toko laris kemain awal lagi depa bukak ye ler dah janji nak bukak awal......memborong telekung pulak errmm pening kepala memilih telekung ni semua tengok semuanye berkenan camner.....sejam gak kat sini, ade ler dalam 25 pasang gak dirembat kat sini...since nak merempit ker Jalan Cihampelas aku suruh nanang antar ker hotel ajer telekung2 tu....hehehe berlenggang ajer ler aku merempit ke KOTA KEAMANAN....

Nanang yang tengah pegang calculator tu tersenyum simpul dia

Dari pasar baru amik angkutan ciumbuleuit tuk ke Cihampelas.....kami turun di Jalan Cipanganti betul2 berhadapan ngan Evergreen Spa Salon dari sini jalan kaki ke cihampelas.....just jalan2 sepanjang jalan cihampelas....tak beli apa2 pun sbb tak de yang menarik hati...cuci2 mata ajer ler....

sapa yang nak beli senapang tupai pun ade jual kat sini tp tak tau ler lepas idak bawak balik hehehe


Dah puas berjalan2 kami ke Chiwalk pulak....pekena jco sekejap alas perut.....sebijik rm1.80 ajer murah ler sikit compare kat msia ni kan....abih makan sambung balik merewang.....


tetiba terjumpa ngan restoran ni.....wow....kat mesia pun tak de lg tau punya ler happening kl tu pun seingat aku tak de lagi restoran cengini.... setau aku ler..... BLIND...MAKAN DI KEGELAPAN....menarik gak teringin nak try....nyaris2 nak masuk....tanya kat waiteress tu dia kata ya halal ibuk....jangan risau....bila pikir2 balik tak mo ler karang lain yang di mintak lain yang dapat tak ke naya dah sah2 le dalam tu gulap gulita haram tak nampak benda....tp bagi yang nak adventure tu bole ajer try tak mahal full couse western baru 60krp per pax....memang murah.....


Berdepan ngan restoran blind ni ade kedai tshirt yang cool wa cakap lu.....tapi cuci mata ajer ler tak beli pun walaupun murah 50krp tak silap.... then merayau lagi sebab nak cari Frigde Magnet.....cari punya cari mujur jumpa.....tp tak jumpa yg betul2 beridentitikan bandung....tp tak pe ler beli jugak ler coz dah janji ngan kengkawan...akhirnye jumpa gak kat Bandung pisan....


Kaki rasa dah tak leh nak berpijak lagi....event dah pakai support ankle pun tak membantu....so decide ngan asben nak wat foot massage kat evergreen salon .....so dari chiwalk aku dan asben berlari2 anak ke evergreen salon....org2 kat situ naik heran tgk kami berlari2....bukan apa nak bagi blood circulation tu bergerak lancar tu yang terpaksa berlari2 anak baru terasa urat2 yang kejang tu longgar sikit..... sampai evergreen amik 1 hour punya murah giler 75krp for 2 pax + rendaman garam cristal lagi...pergh lega rasa kena urut....


lepas dah segar bugar...apa lg sambung lak merempit kali ni amik angkutan depan mc donald cihampelas angkutan margahayu ke jalan riau.... cuma 4krp ajer.....sampai di jalan riau berenti di coral fos.....rata fos kat jalan riau ni mahal compare ngan fos di jalan dago .....tp gah ler design fos2 kat sini.....tp antara fos2 tu cascade fos plg mahal....tp fos SECRET plg syoik rasa tak mo kuar ooo....kat sini qies rembat baju sejuk yang harganye 800krp kat oasis tp kat secret baru 350krp ajer...tgk tu jauh tul bezanye...

ni lak gambar toilet dlm cascade cantik sejuk aje mata....

kat sini terjumpa lak lori yang jual barang bekas kapal....emm bagus ler creative ler diaorg ni macam2 cara kalo tgk depa ni berniaga....

Dah penat merempit jalan riau kami langsung amik angkutan ke jalan dago.....time pun dah hampir pukul 7 mlm so apa lg dinner ler ....malas nak jalan jauh aku terus ajer ke restoran simpang raya lagi sekali....makan puas2....ari2 makan sini pun tak pe ....sbb lauk pauk dia byk pilihan.... then lepas dinner....amik angkutan terus balik hotel....

sampai di hotel cek barang2 yang beli kat pasar baru sudah dihantar ke belum .....alhamdulliah semua ade cukup semuanye....balik bilik kemas apa yang patut maklum ler esok ptg dah nak balik huhuhu

4th Day in Bandung
So sedih memandangkan hari last flight balik kul 3.15ptg jadi nye bayk ler masa nak rempit.......tapi malangnye kedai semua tutup....disebabkan PEMILU - pilihanraya Indonesia......jalan yang macet depan hotel bole berdangdut atas jalan weh.....kebetulan sebelah hotel mutiara tu ade pusat mengundi so kitaorg just g intai2 ler tetiba polis sukarela kat situ offer..."ya bapak sama ibuk masuk lihat2"...."bisa masuk?'..."ya bisa ibuk...diambil foto jugak bisa"......apa lagi nak terjah pasar baru pun tutup hampeh....so pe lagi layan tgk PEMILU ...errrmm berbeza betul ngan pilhanraya dimesia ni dengan jam nye...ngan berkumpulnye fanatik2 pengikut setiap parti....yg jual air lain, jual kacang ler jual sebenior ler.... berserabut ngan bendera ler banner ler kat sana 3-4 ari sebelum pilihanraya diwajibkan turunkan semua sepanduk dan bendera kalo tidak ditarik balik pencalonan...

Taraaaaa hasil rampasan dari bandung....g 1 beg tp balik berbeg2......ya ampun...tak sedar tersoping abih dalam 12 juta ....tp rupiah ler hehehe


1 comment:

Mutiara Kasih - Iza Aziz said...

setiap ceruk ko meng'explore'... dasyat seyyyy...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Auto Backlink