Tuesday, July 31, 2012

Masa Tuk Membakor...

Assalammualaikum...

Sempena bulan puasa, Qies cam biasa setiap taun kecuali masa merempat di negara orang dulu tak buat projek kue raya, last year lepas balik dah start buat balik kue raya... So taun ni production kue raya akan bermula pada 2nd day berpuasa.... masuk dapur lepas isyak sampai laa ke 2-3 pagi...huhuhu...

Taun ni, Insyallah ada 9 jenis kue akan dibuat, harap2 dapat laa sorang 2 pembantu tuk membantu production so kurang laa sikit beban penat tu, tapi kalo dah tak de nak wat camno, Qies dan Cik Abe aje laa jadi batman kat dapur...
Snow White
Chocolate Chips
Almond London
Arabian Chestnut
Marble Shortbread
Tart Nenas
Hazelnut Ball
Production paling banyak sekali setiap taun Marble Shortbread then diikuti rapat ngan Tart Nenas, cookies yang lelain lak antara 1000 - 2000 pcs.  By 3rd weeks of Ramadan dah kena siap2 buat penghantaran ke Key El, Kuantan area lak paling lewat 3 hari sebelum raya, harap2 taun ni production dapat disiapkan sepenuhnya 5 hari sebelum Syawal, sempat laa tuan tanah menyoping raya tuk anak2...Alhamdullilah rezeki bulan puasa..


p/s : semperit dahlia tak dan nak disnap gambonye..ni pun leh tahan gak order nye 20 balang gak...

3 comments:

Chenta Eyfa Latieyfa said...

wah bikin sendiri kr rajin nye dia.bagus2

Shamsiah Abdul Rahman said...

xmo kwn la sbb x dpt kue raya..

Naqies said...

alah akak jangan laa gitu..tak menang tangan dah nie huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Auto Backlink