Friday, July 13, 2012

Mencemar Duli Kuwait Mari

Assalammualikum... 

Minggu yang sangat2 bisi, dan entry2 yang hampir basi. Masuk bulan pose ni lagi bertambah2 laa busy, siang busy kat opis, malam pulun wat kue lok...
1st time berjumpa secara live, biasa di alam maya jah...
Setelah bertaun2 kenal online, akhirnya ketemu jugak laa ngan empunya badan, Kak Syam yang mencemar duli turun ke Kuantan.. berjanji dating di Restoran Ana Ikan Bakar, janjinye lepas maghrib, tapi ya ampun maaf bebanyak Kak Syam, lambat gila gara2 cisss bedebah kek manggo & doyan yang melatup itew...
Restoran Ana Ikan Bakar
Jam 9 malam sudahnya baru laa dapat tentang 4 mata ngan Kak Syam, 1st time jumpa wah sangat syiok,..perut pun dah lapar tak leh nak menahan lagi, terus je menunju ke Ana Ikan Bakar bagi memenuhi request dari tuan punya body, mau merasa makan di Restoran Ana yang popular di Kontan ni..

Walaupun agak lewat tapi Restoran Ana ni penuh giler, nak tak nak terpaksa laa mendaki ke tingkat atas, selesa memang selesa sbb tak ramai yg nak duk diatas sebab semuanye kena bersila, tapi best sebab bole rasa bayu laut dan juga kebetulann malam bulan penuh, wah sangat cantik pantulan cahaya bulan dilaut...

Malam tu meriah tul meja kami macam2 ada, ikan, sotong, ketam, telur goreng, sayur campur dan sup sayur bak kata kak syam, menu org sakit hehe... selain meriah ngan menu, meriah gak ngan bergosipan dan tangan yang kehulu kehilir mengambil makanan.....
Ketam Sweet Sour
Ikan pari bakar sambal petai, ikan siakap bakar
kosong & ikan siakap stim
sesi mengopek kulit ketam.. 
sotong goreng tepun, sup sayur, sayur campur &
telur goreng diluar kawasan
masih gigih meratah lauk pauk hehe
Penutup makan2 malam tu ngan ciskek manggo dan doyan yang sangat2 berbaloi laa berumah tangga kat Lila Wadi, punya laa ramai manusia malam tu huhu, sian Kak Syam anak beranak menunggu Qies yang setia menanti ciskek melatop tu..

Makanan kat sini ok laa, kalo tak ok takkan laa tinggal tulang n kulit jah tu hehe...orang luar memang ramai laa menyinggah ke sini kalo bercuti ke Kuantan, tapi jangan susah hati tempat parking Ana Ikan bakar ni besar....

Apa2 pun memang tak puas laa beramah mesra ngan Kak Syam, atenye kejab benor pun datang, banyak lagi gosipan tak sempat dilayan huhu, tak lupa gak sesi2 harta karun, memang meriah laa malam tu, dan setinggi2 terima kasih kepada Cik Abe Kak Syam yang menjadi sponsor malam tu...moga dimurahkan rezeki ye En. Faez.  Sesi mencari musang king tak kesampaian sebab tangki dah penuh dan mata dah mengantuk, jadinye balik terus laa sebab si manja Kak Syam pun tak berapa sihat sangat minggu tu, sian dia kena cherry berry...

Kak Syam next time datang lama sikit eik, bole jalan2 cari makan lagi..sesambil merempit mencari sebenier di TC...Thanks Kak Syam sudi menjadi kawan Qies...

3 comments:

Shamsiah Abdul Rahman said...

Lauk mmg x padan dgn org yg mkn.. penuh ujung ke ujung.. dh la meriah sampaikan meja tepi & depan dok jeling2..
Mekasih Qies.. balik mlm tu mmg perut sgt kenyang sampaikan b'fes pun so-so jer..

Naqies said...

haa tu laa tu akakk, mujur laa abihkan cam tak caya je... next time kita pekena benda lain lok akak tp dtg lama sikit k...

tiefazatie said...

wah...bestnya mkn2!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Auto Backlink