Monday, July 23, 2012

Jangan Lupa Yee...

Assalammualaikum... 
Alhamdulliah masuk hari ke-3 untuk tahun ke-3 juga Along & Aqies berpuasa, so far so good, walaupun 2 hari pertama duk melepak je dirumah..tapi ari ni ke sekolah tak tau laa dapat bertahan ke tidak..taun lepas Along dapat 20 hari, Aqies lak 15 hari.. ok laa sikit2 lama2 jadi bukit... 

Bila masuk bulan ramadan, perkara yang paling wajib selain dari berpuasa adalah zakat, ingatlah sebahagian dari rezeki yang kita terima ni ada bahagian2 tuk dikongsikan sedikit bersama-sama golongan yang tidak bernasib baik...
Zakat Fitrah 2012 / 1433H
Kadar zakat fitrah bagi tahun 2012 / 1433H, jadinye apa tunggu lagi..sekarang ni kuanter2 zakat dah merata-rata dibuka, bukan setakat dishopping kompleks, dipejabat2 dan juga dikawasan2 bank..jadinya tiada alasan tuk kata tak sempat nak gie membayar ye...tapi kalo bersoping kemain laju lagi... 

Bayar zakat awal2 tuk mengelakkan terlebih soping sudahnye nak bayar zakat tak de duit...(peringatan bagi yang bujang tu ye...) takkan laa mak pak gak yang membayor tuk korang2 jugak, patutnye korang2 laa yang membayor tuk mak ayah... bukan banyak pun...kalo korang mampu makan buffet ramadan kat hotel2 takkan laa nak bayar zakat fitrah mak pak pun tak mampu...tak baik tau uols..

Andai ada salah dan silap, yang mana secara sengaja atau tidak sengaja, Qies sekeluarga mohon kemaafan.. juga minta dihalalkan makan dan minum jika ada.... 

Salam Ramadan Buat Semua

3 comments:

E'in said...

thanks kak share benda nie.. :) e'in org johor.. heeee

lieya nasir said...

sye & family dh....tenkiu info ni.... :)

Naqies said...

Hi Ein, eh eh satu negeri laa kita ek..

Lieya : sama2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Auto Backlink