Thursday, February 17, 2011

It's My Day

Salam semua....alkisahnye sejak tengah malam semalam tetiba aje menjadi pelik awat laa awal sangat depa ni berwishes2 bagai...padahal lagi 2 ari aje, hurmmm so bersangka baik 'Ooo maybe esok diaorg sibuk, maybe takut terlupa, jadinye depa awal2 laa wished.  Takpe le atleast depa ingat gak kat Qies yang tak fofular nie (haha mak perasan seh mak fofular ..voley gitu hehehe)

Pastu masa hantar anak2 ke sekolah pagi tadi, tetiba dapat call dari yayah dengan dialog lebih kurang camni :


Yayah : "salam mama"
Qies   :"salam yayah"
Yayah :"happy birthday mama"
Qies    :" birthday? yayah ni silap laa..."
Yayah :"uiks mana lak silapnye, ari ni laa"
Qies   : "isk yayah ni, bukan ari ni laa, esok!"
Yayah :"elooo mama, cuba tengok calender kejap, ari ni berapa date"


Qies sambil mengscroll ke widget calender..tetiba terbuntang biji mata tengok..17 Feb 2011 hokey!!!!!

Qies  :"errr a'ah laa yayah, camne mama leh mati2 ingat 17 tu ari jumaat, 
            betul2 mama ingat ari jumaat"
(dalam ati patut pun wall fb penuh ngan birthday wishes...huhu tuan punya body bole tersilap budget hari hokey!!!)
Yayah :" nampak sangat mama dah BERUMUR hehehe"
Qies   :" hello yayah, berumur tak pe yang penting mama maintain cun 
             hokey hehehehe..."
Yayah : "Yelah tu, maintain sangat laakan kalo makan 24 hours tak 
               berenti, status kat fb sokmo asik makan aje"
Qies     :"alah relaks laa yayah...mama makan bukan banyak pun...beli 
                aje banyak tp mama cuit sikit aje ..hehehe"
Yayah  :"tak de maknanye kalo mama cuit sikit hahaha,"
Qies     :"yelah2 yayah menang, hehehe"


Yayah  :"mama beli apa tuk besday mama aritu yayah bagi duit"
Qies     :" alah mama tak beli apa2 pun, caya tak?"
Yayah  :"tak de maknanye sah2 dah belikan, bab2 hadiah mama tak 
               pernah lupa, hehehe"
Qies     :"a'ah mama dah beli dah pun, nanti mama tunjuk dalam fb eik, 
               ok yayah nak anto anak masuk gate, talk to u later, thanks 
               yayah"
Yayah  :" ok, take care, jangan lupa cium anak2 tuk yayah k, salam"
Qies     :"ok yayah, salam"


tengok tu..kalo Chairman tak tipon sah2 Qies ingat esok birthday Qies hehehe...tapi hadiah dah beli dah hehehe...aci tak gitu hehee...so last 2 weeks lepas yayah bank in duit, mama terus gi kedai beli, alah amik yang simple2 aje sebab rasa cam tak best pergi beli sendiri huhuhu...tak pe nanti yayah balik mama claim lagi bole yayah? hehe...berapa banyak daa nak claim ari tu dah dpt htc, pastu dpt yang ni lak > sihitam manis pastu dapat pulak yang bawah ni >






>



>



>



>



>



>



>



>



>



sebab yayah jauh mama tak de mood nak beli hadiah,
so mama beli kek sepotong aje laa beli sebijik pun bukan makan abih  

pun, lepas 2 -3 ari masuk Mr Tong aje..
Yayah duit yang yayah bagi tu mama beli sepotong kek aje, percaya tak? Nanti yayah balik, yayah belikan laa hadiah yang real punya eik, duit ni kira mama simpan aje bole?...hehe nasib baik yayah jauh idak dah kena piat tingge dah, mana taknye dah bagi duit suruh beli, lagi mau mintak claim hehehehe tokey balak pun botak camne (untuk pengetahuan semua tokey balak mana yang berambut penuh, rata2 semua tak de rambut taw hehe)

yelah2 sebelum kena bebel ngan yayah, oklah mama tunjuk hish..nak gak bukti, ni haa mama rembat nie aje, kecik aje bendanye, jadi laa dari tak de kan, walaupun pergi beli, pilih dan bayar sendiri (bayar guna duit yg yayah bagitu laa) tetap tak rasa syoik sebab biasa yayah yang pilih dan belikan cam taun2 yang lepas, tapi taun ni yayah jauh kira daripada tak de kan, jadilaaa...pengajarannye kat sini : Yayah balik nanti belikan laa hadiah birthday yang betul2 eik hehehe...voley gitu..hehehe



>




>




>




>



>





taraaaaa...ok tak yayah? mama beli yang ni aje sementara tunggu yayah balik k, hehe
Jangan marah yayah, aritu yayah kata beli laa apa pun, jadinye mama beli benda yang mama paling suka dari dulu hingga ke hari ni apa lagi kalo bukan barang kemas hehehe. Terima kasih Qies ucapkan atas ucapan dan ingatan rakan2 semua, semoga insyallah Qies sekeluarga serta rakan2 dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, terpelihara dah dirahmati oleh Allah s.w.t, Amin


 I Luv you Yayah...thanks my dear...

4 comments:

g0m0k9enDek said...

akak, selamat hari lahir!

~izan~ said...

hepi besday kak..semoga sentiasa maintain cun n murah rezeki selalu..Amin...

tiefazatie said...

sis!happy besday!
moga pjg umur..murah rezeki...
bahagia sentiasa..amin..

sis..best btol hadiah sis beli tue!
emas!long term investment gitu..hihi

rara said...

happy belated birthday sis! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Auto Backlink