Tuesday, February 8, 2011

Panasnye Nasib Baik Ada Mist Spray

Panasnye laa skrang ni, kalo nak kuar rumah pun bercinta hokey huhuhu. Aritu musim hujan pun susah gak sebab ari2 ujan...banjir laa pulak huhu.... Bila Sang Matahari kuar memancar2 punya laa seronok sebab macam2 benda bole buat, basuh baju (syoik ooo basuh baju time2 panas cepat aje baju kering hehehe) nak jalan2 pun senang nak beriadah pun best, tapi kalo dah terlalu panas camno, panas terik gitu huhu.  

Kalo kena matahari tu cam mencucuk2 kat kulit bila kena panas huhu...berbelang tu tak usah cakap laa kan..bila dah panas sangat macam laa sakit or penyakit yang akan datang, sakit tekak laa, panas badan laa, demam laa dan yang paling ketara sekali kulit kering huhuhu... dah le Qies jenis kulit badan jenis kering, kena lak panas lagi laa sakit tau kalo kulit kering kena panas rasa cam nak berendam aja dalam kolam 

Jadi sesiapa yang ada masalah kulit kering memang sangat2 memerlukan benda alah nie....seyes benda ni sanagt2 membantu hokey....kalo tak caya korang leh cari benda ni dan try sendiri....memang superb hasil yang diberikan, jadinye bagi yang bermasalah kulit kering tu sila laa cari benda ni

>

ni yang Qies pakai selain dari Moisturizer Mist Spray dari Nu Skin
Mist spray ni banyak kegunaannya (sorry yaa Qies copy paste dari Avene sebab kemalasan nak menaip dan internet yang agak tenat)

Benefits

  • Calms, soothes and softens
  • Rich in silicate and trace elements
  • Low salt mineral content does not dry out the skin
  • pH 7.5 – perfect balance of anions and cations
  • Bottled directly from the source – bacteriologically pure
  • Preservative-free
  • Hypoallergenic and non-comedogenic
 Dermatological care:
  • Post surgery 
  • Post procedure 
  • Redness-prone skin / inflammation 
  • Keratosis-prone, scaly skin
  • Eczema / atopic dermatitis
  • Allergic reactions / sensitive skin / irritation 
  • Burning / stinging / itching / tingling

Daily care:

  • After cleansing
  • After shaving/after waxing 
  • After exercise 
  • During travel 
  • Sunburn, burns
  • Diaper rash 
  • To set makeup
Cara pakai dia sangat2 senang ok, just spray ke mana2 bahagian kulit yang korang nak spray then biarkan dalam seminit 2 bagi dia meresap.  Sejak guna Mist spray (especially kat muka) Qies pasan kulit jadi semakin sihat bila kena panas pun tak terasa bahang dan yang paling best muka rasa lebih fresh pastu lagi satu kulit menjadi lebih anjal (wah curlast gitu hehehe ye le Qies tau laa dah masuk 3 series ni banyak laa yang kendur kan hehehe)

Cam Avene ni dia ada 2 size; 50ml(RM18) & 100ml(Rm35) murah aje kan, jadinye kalo yg 50ml tu senang sangat bole letak dalam handbag aje bila2 rasa nak spray just tadah aje muka n tempat2 yang korang nak spray, nak spray satu body pun bole tak salah hokey....yang masalahnye nanti cepat abih tu aje hehehe...selain dari jenama ni ada lagi jenama lain yang korang leh guna cam ZA, Vichy, Avien, NuSkin, korang bole cari Mist Spray ni kat Farmasi, Watson dan Guardian kecuali Nuskin kena beli dari pengedar dia laa ...

Jadinye sapa2 yang tak tahan ngan kepanasan yang terlampau tu bole try mist spray ni lagipun dia sesuai tuk semua jenis kulit dan juga tuk baby time2 musim panas nie disamping menjaga kesihatan kulit...selamat mencuba...confirm puashati kalo dah try hehehe

5 comments:

Madam Sooyaree said...

Bst kan spray ni... Luruh minyak di muka, hahah

p[A]n[A]d[0]L© said...

panadol guna yg body shop..
wangi n mmg fresh..
hehehe

Naqies said...

narif a'ah betul tau mmg best pakai mist spray ni. Panadol akak suka yg tak de bau sbb nanti tak abih laa papium akak yg berbotol tu huhu

Black_roses92 said...

wah..mcm best je guna spray ni.. tp kita xlarat ag la nk pakai2 smua ni. hehe..

kak qies, lame xcht. sht??

Naqies said...

adik..try laa mmg best tau..kulit tak rasa terbakar time2 panas terik nie, bukan susah pun bila rasa panas aje spray terus ke muka tak perlu nak wipe2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Auto Backlink