Tuesday, March 19, 2013

Hotel Inn, Bandung

Assalammualaikum...
Ok kali ni nak share citer pasal Hotel Inn, Bandung letaknya di Paskal Hyper Square, Jalan Pasir Kaliki, seberang jalan (jalan keretapi) dari Hotel Hilton Bandung, terdapat Factory Outlet Blossom gak kat sini dan barangan dia lain sikit dari yang ada di Blossom Jalan Dago.

Qies kalo ke Bandung memang suka duduk diarea Jalan Pasir Kaliki or Kebun Kawong (kilang kartika sari) di sepanjang jalan Stasiun Bandung sebabnye senang dapat angkutan untuk kemana2 destinasi dari jalan stasiun ni, sebab Qies lebih suka naik angkutan dari bersupir unless bawak family or kenkawan yang tak berapa nak berpublic transport nie kekeke..
Hotel Inn, Bandung
Hotel Inn ni baru sangat2 hokey, so booking Qies cam biasa gunakan Booking, jarang sangat2 guna Agoda sebab ada Admin charges yang sometimes bila dibandingkan dengan booking harga dibooking lebih murah dan tak de extra charges, lagi satu biasanye duit hotel dibayar dihotel tak dideduct dari kredit kad (jarang2 sgt kejadian charge to credit card).  Korang leh jugak check website Hyper Inn tapi sila buat booking di website bukan difb yaa sebab depa jarang2 check daaa..

Last February 2013, Qies book tuk 2 bilik Deluxe double tuk 4 hari 3 malam dalam harga 1.8 juta rupiah, lebih kurang dalam Rm567 gitu, so dalam Rm94 semalam.. ok laa selesa dan bersih, tak sempit ada breakfast hokey... Hotel kat Bandung tak perlu nak book yang extravaganza sangat sebabnye confirmed keluar pagi balik pun dah malam hahaha... and free wifi di lobby area k... belum lagi ada free wifi dalam bilik dan sedang diusahakan katanye hehee.. dan juga ada free airport shuttle from/to hotel tapi buat booking awal k..
Deluxe double room

bathroom yang luas n selesa k..
Bathroom dia luas k, toiletries cukup so tak perlu nak bawak bagai buat berat beg je kekeke, towel pun dah ada, cuma air panas dia lambat sikit nak kuar, so kena bukak dalam 3-4 minit gitu baru heater dia on, haiya sudahnya ku mandi air sejuk memalam buta akibat malas nak tunggu heater tu running, ketaq satu badan mujur tak demam hehehe..
suka makan kopok putih tu sedap.. jakun kan kekeke
atas sekali tu daging sapi yg gulung & sayur campur
fillet ikan & sayur kacang
bubur nasi, suka makan kacang goreng dia keke
Harga bilik dah termasuk breakfast, just a simple breakfast laa tapi kenyang juga laa makan tu yang pasti lepas aje breakfast korang gie shopping tau2 aje sedar2 dah kul 2-3 petang baru terasa lapar hahaha.. senario biasa dah ni.. trust me ahaks.. Setiap hari breakfast ada bubur nasi one of my feberet hokey nasi putih, sayur goreng, sapi goreng/ayam goreng, fruits and puding,  bread & jem, coffee & tea dan juga jus orange, bagi Qies Alhamdulliah breakfast cam tu dah cukup memuaskan.. orang lain tak tau laa pulak kan kot2 nak american breakfast bagai ke...(gambar kat atas tu breakfast sepanjang Qies menginap disana)

Oh ya hotel le just a few walk ke Paskla Food Court, setakat nak lepak2 layan kopi or just minum2 ok kot, kalo makan tu kena hati-hati sikit sebab kedai makanan halal dan tak halal sebelah menyebelah aje, jangan teroder nasi viva aje nanti keke, lagi satu makanan kat situ tak menepati tekak Qies, order pun makan suku jah huhu... sedap lagi makan di Simpang Raya... oh simpang raya huhuhu

Insyallah nanti Qies share citer pasal jalan-jalan cari makan di Bandung yaa...

5 comments:

sue said...

bestnyer..

Naqies said...

ye sangat best, nanti kita g sesama eik...

atuk said...

Assalamualaikum Naqies

tak pernah makan daging sapi

Naqies said...

Waalaikumsalam Atuk, eerrmm bukan sapi tu daging lembu ke?

Pendekar said...

untung laaaa.... lain kali nak pergi jugaklah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Auto Backlink