Saturday, March 9, 2013

Hotel Hard Rock Macau

Assalammualaikum...
Entry kali ni nak kongsi2 cerita pasal hotel2 yang pernah Qies book, ala2 entry Hotel Review laa gitu, walaupun Qies memang tak reti sesangat nak bagi review tapi Qies tulis based pada apa yang Qies tengok, experience sendiri so kira lebih kurang halal laa ye... sekadar memberi gambaran sebab kekadang review dari internet ada yang indah khabar dari rupakan.. atleast kat sini bole korang tengok dan nilaikan sendiri, walaupun hakikatnye Ai bukan dapat komisen pun!!..tapi sepatah kata omputeh, sharing is caring...
Hard Rock Hotel Macau
Untuk 1st entry hotel ni Qies nak cerita pasal Hotel Hard Rock - Macau, Qies stay sini last year 14 November 2012 masa trip jimba2 bersama geng kaki rempit selama 6H5M, iaitu 1 malam di Macau dan 4 malam di Hong Kong...
door key & our room
Welcome message lagi hokey..
Double Queen Room
curlast tu pillow case bersulam gitar tu..
Bathroom (bath tub)
tengok aje laa kan.. haram diminum daa
book je direct dari website diaorg 
HHR Macau ni tak payah cakap banyak laa kan of course laa sangat2 selesa, Qies aritu buat booking direct ngan website HHRM ni klik sini tuk semalam charge dia MOP1,307.30 (Rm510), ada safe box, ada mini bar dan Wifi.  Check in : 3.00pm and Check out : 11 am. Booking guna kad kedit yaa uols... Oh ya, aritu Qies buat early booking dapat 15% diskaun, so sila buat booking awal tuk dapat bilik yang murah k...

Qies stay sini sebab the next day nak pergi ke Hong Kong, so dari HHRM ni kita orang amik shuttle bus Venetian Hotel seberang jalan je tapi shuttle bus (ke terminal ferry macau) terletak di main lobby venetian hotel k bukan lobby yang menghadap HHRM tu lak tu shuttle ke epot macau je, so jimat dah tak perlu naik teksi untuk ke Terminal Ferry Macau..

Info :
* Tiket ferry ke Hong Kong MOP140 one way (Adult), tuk budak tak ingat lak tp rasanye 1/2 price je.

* Kalau nak ke Fisherman Wraft dari Venetian Hotel amik je Shuttle Bus Venetian turun kat Hotel Sands pastu lintas je jalan ke theme park Fisherman Wraft, kat sini leh laa korang posing sakan ala2 cam kat obersi ada mini landmark colosseum, Amsterdam Buildings, Cape Town & Miami town.. bergamba sampai lebam okay hehe..

2 comments:

zaraab said...

OMG! Hard Rock Hotel Macau! Nice!

Naqies said...

zaraab, memang best..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Auto Backlink