Wednesday, October 31, 2012

Bukit Gambang Resort City

Assalammualaikum,
Tak lama lagi cuti sekolah kan kan, tentu ada yang dah planning nak bawak anak2 bercuti-cuti merehatkan diri, ini lah masanye untuk kita2 yang sibuk bekerja meluangkan masa bersama anak2, bagi yang tengah merancang2 dan tak de idea nak kemana, moh datang ke Kuantan ni atau lebih tepat lagi Gambang Water Park

Citer pasal Gambang Water Park ni (detail leh click kat link atas tu k)

Waktu Operasi Theme Park 
Isnin, Rabu & Khamis  : 10.30 pagi - 6.30 ptg
Jumaat, Sabtu & Ahad : 9.30 pagi - 6.30 ptg
Cuti Sekolah & Cuti Umum : 9.30 pagi - 6.30 petang

Ditutup pada setiap hari Selasa kecuali cuti umum dan cuti sekolah yaa uols.. time cuti umum tutup rugi laa kan, hahaha... Ok dalam Water park tu ada beberapa section ada coca beach, pengiun island, glacier river & slide area.

Coco Beach - Kolam ombak terbesar di Malaysia oooo 

Pengiun Island terdapat :- 
Kids slide tuk anak2 yang tersangat berani dan berhati dewasa tu, ye laa kalo kat water theme park lain tak semua slide bole dimain oleh anak2 kan.. kalo tak cukup ketinggian.

Glacier River/ Journey of Ice
Ala2 lazy river sesuai bagi yang kurang minat ngan aktiviti slide2 ni bole laa layan lazy river ni, relax2 pusing2 keliling water theme park tu.

Tree Top Hills Slide
Ada 6 lane racer slide (terpanjang di Malaysia) bagi yang suka slide memang syiok laa nak melayan selain race slide ada gak Crystal Slide, Galaxy Slide (haa berpusing2 laa korang dlm slide nie), Canopy slide dan Family Raft Slide. 

Kos Theme Park
Tiket Dewasa : Rm28.00 (normal price) but now Rm23.90 je promo price gitu
Tiket Kanak2 : Rm18.00 (normal price) but now Rm16.90 rega promo jugak
(90cm - 12 tahun)

Kanak2 bawah ketinggian 90cm masuk percuma yaaa..

Rental of Gazebo
1. Penguin Cabana : Rm45 + Rm10 (deposit - refundable)
2. Coco River Garden & Slide Cabana : Rm35 + Rm10 (deposit - refundable)
complimentary 5 botol mineral water hokey.. 

So bole laa korang2 lepak2 kat cabana yang disewa tu kira private laa kan idak ler berkongsi2 ngan guest lain cam kat water theme park lelain, kiranya selamat laa belongings korang letak kat cabana tu kalo malas nak simpan kat locker tapi provided ada laa yang menunggunye, so bagi yang bawak mak ayah leh lah santai2 kat sini sambil baring2 kat mattress chair yand disediakan.

Bagi yang malas nak cari penginapan diluar dari Theme Park, korang jangan riso sebab korang bole aje menginap sama ada di Caribbean Bay Resort atau pun Arabian Bay Resort. Ada Family Suite, Studio Suite & Deluxe Suite harga termasuk sarapan pagi tuk 4 org + 4 tiket water park + 4 tiket tram rides.

Dah terlanjur citer pasal Bukit Gambang Water Park nikan, kot-kot laa ada yang dah terbekenan nak bawak family gi coti2 Malaysia, so nak promote laa Voucher Arabian Bay Resort ni, no no no bukan Qies punya ahkak tak mampu lagi nak membeli unit kat situ norks haha tapi ni member punya, so tolong dia laa kan since ada blog ni pesalahnye tolong menolong, kot2 laa Cik Sue baik hati nak bagi sekeping kat ahkak nie ahaks.. 
Arabian bay Resort - Family Deluxe for Low Season
Arabian Bay Resort - Family Deluxe for Peak Season
Ada 2 jenis voucher, 1 voucher tuk peak season dan 1 lagi tuk low season dan valid sehingga 31/12/2013 haa bagi yang nak dapat rega special Cik Sue nak let go murah2 murah laa dari rega publish rate di internet dan rega resort tu sendiri. Tapi diingatkan rega voucher tu tak termasuk breakfast, entrance tikects & tram tickets laa k, hanya bilik semata2 aje.. Cik Sue ada 7 keping voucher semua sekali, so sapa yang berminat tu bole laa menghubungi terus Cik Su secara email yaa, urusan semua hendaklah dibuat secara email (senang ada bukti hitam putih gitu)

Yang berminat sila laa email ke > Cik Sue Insyallah korang akan dilayan ngan penuh kasih sayang...ahaks.. jangan marah Cik Sue...

Iklan tidak berbayar ni tau, just tolong member2, nak tolong ngan wang ringgit belum berdaya lagi, mampu tolong promote diblog aje laaa...

2 comments:

Adams Ayens said...

Pn. Naqies..
Camne yee nak tau lebih detail pasal kupon tu..nak jugek tau..yee..

Naqies said...

Salam Adam Ayen sila berurusan ngan Cik Sue yaa untuk details berkenaan apartment serta terms & conditionnye, saya cuma tolong promotekan. Sebarang pertanyaan bole diemailkan ke sulaili_sue@yahoo.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Auto Backlink