*Sticky Post* please scroll down for new update yaa*

>Selamat Berkunjung

Tabung masa kecemasan, terima kasih yaaa

Thursday, June 7, 2012

Lila Wadi

Assalammualaikum..
Lila Wadi Restoran
Entry kesinambungan dari citer dating berdua jadi bertiga, lepas dah pusing2 sampai pening mencari tempat makan, last2 kami amik keputusan makan di Lila Wadi, dari mulut ke mulut ramai yang rekemen tempat ni, dari sehari ke sehari nak pergi tak jugak pergi2, ada je halnye, jadinya malam tu sebelum menghantar kakak ke terminal bas, so angkut dia makan sekali sebab dia komplen makan kat Ayam Penyet kat Megamall tak best kakak yang cakap hokey, Qies sendiri tak penah sekali pun makan situ haha..so me no comments
signboard Lila Wadi @ Jalan Teluk Sisek
berhadapan OCBC Bank
comeykan restoran plaque dia
Sampai aje di Lila Wadi, Ya ampun giler packed, tengok dari luar cam tak busy jah, sekali bila dah masuk, tak de satu pun meja yang kosong padahal dah kul 9.30mlm tu. Arrgh sudah, perut dah ler bergelora macam2 lagu heavy metal dah dimainkan, nak gie tempat lain, udah tak kose jeh, mujur gak laa ada 1 table tu baru je abih makan terus je bangun, tarak lepak2 lagi, maybe kesian tengok kami yang muka 1 sen kebulur ni hehe..

Ok dah dapat meja, tengok menu terus order, tarak tunggu2 dah, lapo giler seh, macam2 menu ada dengan berbintang2 lagi, maknanye menu tu their speciality and hot menu laa, ramai yg rekemen menu wajib order nasi goreng daging dan yang paling meletop2 dia punya manggo cheese cake dan ada lagi 2-3 killer dish laa, since perut hampir masuk angin jadi tak leh nak order meraban2 karang malam Qies yang merana...
Lamb Fried Rice my order - RM6.90 
sambal belacan dia mantop seh
udah kelupaan namanye anggap je laa nama dia
rice and chicken grilled with chestnut kot
pepandai je ku letak nama - RM6.90
Qies try nasi goreng kambing, hurm x berapa ok coz terasa hamisnye, so not into my liking laa, next time nak try nasi goreng daging lak sebab ramai rekemen menu tu, tapi ku gatal order yang embek2 jugak hehe padan muka. Kakak lak tumpang cilok 10 suap dari Qies n Asben.  Menu cik abe nasib baik ok tak mengecewakan, sedap cumanya terasa kering sangat harus laa dah namanye grilled haha.. kalo tambah ngan sup or tomyam confirm ada nasi tambah hehe..
hot selling Manggo cheesecake, giler sodap!!
RM7.50 sekeping
Ok yang ni killer dessert dia, rata2 yang datang situ setiap meja confirm ada manggo cheese nie, ni kali ke 2 Qies makan manggo cheese dia, ya memang terbaik laa, sebabnya tak muak cam cheesecake yang lain, dibuat setiap hari tarak simpan tuk esok lusa ye, abis kalu, datang lenkali aje laa ye... ok 
total damage, ok laa berpatutan
Total damage + air, RM31.60, not bad berpatutan laaa, harga mampu makan, fast service + environment + keenakkannya, bagi yang nak cuba try test bole laa datang ke sini ada masakan panas, western, bbq dan steambot, bole add di facebook Lila Wadi
Map credit to Cherating Point blog


Telepon : 012-664 4054

Business Hours
Monday: Closed
Tue - Thurs: 12.00pm-12.00am
Fri: 2.30pm-12.00am
Sat-Sun: 4.00pm-Late

Price Range for BBQ Set
RM34.90 (For 2 person)
RM64.90 (For 4 person)

Drinks
Pandan Cooler. Fresh Fruit Smoothies . 
Fruit Juices . Soft Drinks & more (RM3.80 - RM6.50)

Desserts
Caramel Pudding . Mango Cheese Cake (RM3.50 - RM7.50)

Rating :  4* out of 5*
Verdict :  Recommended 
p/s : ari ni g berbuka pose lak kat Lila Wadi, order menu lain lok - next entry hokey..

2 comments:

tiefazatie said...

ok gakla harga die..xde la mhl sgt kan..hee

Naqies said...

a'ah ok laa berpatutan sgt2, kat sini kalo port lepaking mmg sesuai laaa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Auto Backlink