Wednesday, January 4, 2012

Bonjour Pagheee...

Assalammualaikum, disebabkan citer dah basi jadinya Qies tepek gambar aje laa eik.  Jalan2 cari pasal masa menjemput cik abe balik ke tanah air summer aritu, sempat lah bersummer holiday sekali, kali ni pergi tanpa anak2 jadinye senang sikit nak meredah sana sini.
Orly, Paris here I come...
Sangat seronok dan sangat2 letih hokey!! mau tak letih 13 hari bernomad, Qies pergi 15 - 27 Julai aritu menaiki Air Asia X lor mana mampu nak naik MAS huhu lagipun beli tiket one way aje sebabnye tiket balik ehsan dari goment, murah laa compare ngan MAS one way ke Paris rm3k tu...ngan AA cuma rm1.2k je, lagipun dlm flight pun leh buat apa pun tido aje kan, dari nak membayor rm3k one way beh baik yang balance tu simpan wat shopping ada gak untungnye hehe...Moh kita layan gambo..
lepas check in terus terjah kedai kebab,
rindu giler ngan Turkish kebab kat kat sana huhu
tempat2 yg diterjah on our 1st Day
So Route Qies bermula dengan 
Paris > Madrid  > Lisbon > Geneva > London > Malaysia. 
2nd Day
3rd Day

Since ke Paris kali ke2 dan tanpa anak2 jadinye jalan pun relax2 je, ala2 cam honeymoon gitu ahaks, fefeling romantik2 depan palang2 besi Eiffel Tower, dulu2 berangan nak sangat ke Eiffel Tower yang dimegah2kan sangat, sekali bila dah jejak dan tengok depan mata automatik kuar dialog " ooo gini je pun, palang2 besi je pung" hahaa bole gitu, sunggah tak berjiwa seni tul laa Qies ni kan hehehe 

Korang2 bole beli Paris Visit Pass bila kat sana, harga mengikut zone2 bagi 1, 2, 3 dan 5 hari, visit pass so tak yah dah nak beli tiket seketul2 tuk setiap route, pakai yg ni aje sebab pass ni bole digunakan tuk semua jenis public transport di Paris kecuali TGV train, untuk lebih info bole ke sini Paris Visite Pass atau ke Paris Pass tuk entrance2 ke Museum & Paris Attractions
Paris Visite Pass
Bagi yang nak jimat berganda2 dinasihatkan korang2 beli sim card Lebara rega cuma Euro7.50 dalam ada Euro5 dan bole bertahan tuk 3 ari, ye ler Qies setiap ari setiap masa call anak2, bukan kejap2 lak tu sekali tipon ada dalam 10-15 minit bergayut ngan anak2 tapi mmg murah laa, elok nak bertolak ke Madrid baki pun tinggal Euro0.50 je hehe.. Sepanjang merempit di europe mmg Qies beli sim card Lebara.

Ok bersambung lak merempit ke Madrid next entry hokey...insyallah...

6 comments:

cik panadol said...

gambar sis ngan hubby kt Eiffel Tower berdua2 tu sangat lomantik wooo....sweet!

ainasuhana said...

seronok nya dapat ke luar negara..

ADEEYA said...

Wahh seronoknyaaaaa dpt melancong luar negara . ME tringin. one day insyaAllah :D hehe

Pendekar Berkuda said...

lama tak menjenguk kawan kita ni...apa khabar??

Naqies said...

Panadol, jln berdua susah nak berposing maut berdua, ni mujur dpt hehe

Naqies said...

aina, adeeya alhamdulliah rezeki, insyallah ada laa rezeki korang lak nanti..

pendekar, alhamdulliah sihat hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Auto Backlink