Thursday, March 10, 2011

Tahniah Along

Citer ari Jumaat lepas, cam biasa gi amik Along dan Aqies kat sekolah, tak lama lepas loceng berbunyi nampak Along dan Aqies berlari2 ke kereta, cam biasa Si Aqies akan chop tempat co pilot sebabnya nakkan aircond, panas katanya tak cam kat Brig hahaha...sabo aje laaa...standard laa cuaca kat Malaysia ni sayang weh, kalo tak panas, hujan...
Peace...Along bersama hadiah2nya...
Tetiba Aqies cakap "mama tadikan Along dapat hadiah, ada 2 cikgu bagi, adik amik jap eik" terus melompat ke belakang bukak beg Along, si Along lak selamba aje memang gitu ada hadiah ke apa ke muka selamba aje lain laa kalo sebut Hot wheel or Need 4 Speed melompat2 tersengih2 cam kerang busuk... "mama tengok ni hadiah Along"..Gulp tetiba terkejut tengok kat tag atas hadiah Along...cam tak caya aje...biar betul, mana taknya Along dapat hadiah tempat Pertama tuk kertas Bahasa Melayu pastu lagi satu tuk kertas Matematik, kalo matematik tu mmg tau laa dari dulu lagi Along lebih minat ngan matematik berbanding ngan kerja2 menulis ataupun mengarang...nak2 lak mother tongue Along dari kecik hingga ke besar tak de lain omputeh saja, cakap melayu camne pun dia balas omputeh punya...BM Along mmg tersangat2 kureng nak2 vocab melayu lagi ler...24hrs speaking aje...kalo tengok tv pun semua yang omputeh, citer melayu jangan harap laaa...

Tahniah Along, apa pun yang Along dapat mama tetap bangga, sekarang cabaran tuk mengajar si Aqies lak huhu memang cabaran terbesar tul, mana tak nye asal ajar aje nangis abih lencun buku tu belum marah ke apa lagi huhu...Along lak terlebih senang...biasa 2-3 kali ajar dah dapat lebih2 lagi kalo matematik bagi 5-6 muka surat pun tak sampai 15 minit siap...Si Aqies lak jenis yang cepat tangkap kalo belajar ngan kengkawan, kalo sendiri2 mmg adeh banjir laa jawabnye huhuhu...tak pe laa ikut laa lagu mana pun yang penting depa tak stress masa belajar...nak tekan2 sangat pun nanti karang memberontak dalam diam lak kan, Insyallah setiap anak2 ada bahagian dan rezeki masing2, kita sebagai ibu bapa doakan yang terbaik untuk anak2... Amin

7 comments:

Siti Nur Fatimah binti Mohamad Ali said...

salam..kak..cuba disable verification kat comment setting..

then guna pop up window utk komen.. mudah sikit nak komen.. try k..

moga anak2 akak bjaya dunia n akhirat..

Naqies said...

adik, thanx yaa akak ni buta it sikit hehe...

Naqies said...

adik, thanx yaa akak ni buta it sikit hehe...

Puan Kutu said...

Wah ALhamdulillah dpt ank pndai.Congrate Along!

Madam Sooyaree said...

Wah, bangga saya dengan Along. Teruskan usaha!

tiefazatie said...

alhamdullilah..tahniah along!

wah..even speaking 24/7 pun..dpt BM number 1 tue..tahniah2..

xpe kak..pasti aqies ada benda lain y g die cpt tgkp nie kan...yg penting dua2 bijak nie..=)

Naqies said...

Pn Kutu
Alhamdulliah, thanks

Mdm Sooyaree
Kena belajar pandai2 kot2 laa bole ngorat cik aiyu nanti hehe

Tie
tu laa terkejut gak bole dpt BM 1st, sapa yg kenal Along mmg terkejut laa sbb kalo nak dengar dia cakap BM cam ada telur emas dlm mulut huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Auto Backlink