Sunday, November 14, 2010

Gaya atau posisi korang lak camne


Meh kita tengok aksi2 terlampau dibawah nie....

:

:


:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:
gaya bebas Along
gaya bebas si Aqies
Gotcha!!!!!!

korang pun rakus m’scroll’ yaa..Iskh2 korang nie mana leh letak gambar aksi2 18sx kat sini...ni kan blog ibu2 anak2 ..amat lah tak sesuwei nak letak aksi2 terlampau 18sx....jangan mare!!!!....Gambar tu antara aksi2 gaya bebas anak2 Qies terbongkang tido... kekadang menongeng, kekadang kaki naik ke badan abg laa, ada gak yang tido berpeluk adik ngan abang melekat cam anak kanggaru dalam poket.. Korang lak camne ada yang gaya bebas tahap terlampau jugak ker?...

Sorry laa ye..lama dah tak update blog, sgt sedih tau kat kg tak dpt bertenet, nak harapkan berukband pun hampeh kad..dang2 ada itu pun Edge aje..tp selalunya asik drop off aje.. ek eleh sure korang akan cakap “kalo berukband tak leh amik laa streamyx pe susah, tu pun kecoh”, meh sini Qies nak gtau ye..sebab apa tak amik streamyx..kalo amik pun tak leh guna laa sebab apa..cable telekom pun tarak weh!!!!

Tentu pelikkan dalam zaman 2010 ada gak lagi area yang tak de liputan Telekom. Actually bukan tak de tapi pihak TM dah TOBAT nak pasang/tanam cable lagi dah sebabnye asik kena curik aje...pagi pasang esok ilang, lusa tanam tulat ilang... berpuluh kali dah pasang/tanam asik kena songlap..last2 telekom tak mo pasang/tanam lagi dah..jadinye org kg kat sini semua guna hp aje tu pun paling banyak coverage 3 bar kekadang 1 bar aje huhu...kalo line hp pun 3 bar aje line berukband lagi ler...

Bulan 9 aritu g Telekom tanya solution camne cara nak dptkan internet kat area kg nie..katanya bole guna EVDO produk terbaru Telekom tapinye modemnya sahaja RM600 tp kalo signal tak cukup kuat kena tambah ngan external antenna RM150 lagi..hurmm bapok mahal...tu Rm750 kan..kalo bukak bisnes cyber cafe berbaloi laa bayar byk tukan. Baru ni call lagi katanya akan ada promosi tuk EVDO ni..n staff telekom pun dah pergi tranning tuk EVDO ni tapi masalahnye depa kata kena tunggu stock EVDO n HQ KL punya feedback lak...haiyo berapa lama mau tunggu daaaaaaaaaaaa.....TENSI TAHAP GABAN SUPER SAIYA NI WEH TARAK TENET!!!!!!!!....

PESANAN PENAJAN : Wahai En Telekom bole tolong kasi cepat sikit itu EVDO tak? Separuh jiwa wa ilang wooo makan tak basah, tido tak kenyang, mandi tak lapar ooooo kan dah kronik nie..takkan asik nak lepak kat kedai Chapati simpang Chenderiang tu setiap kali nak bertenet, nanti mamak tu blacklist n chop wanted lak muka teman nie huhu...nak ke cyber cafe paling dekat pun 14km ooooo...nak berBW pun tak berkesempatan huhuapalah nasib huhuhu....
p/s : Insyallah bila ada kesempatan bertenet nanti Qies buat next entry pasal road trips to Milan, Venice dan Maranello (Galeria Ferrari) ok.... C U When I C U.... luv u all...muah..muah...muah...

kepada blogger2 yang sudi singgah blog Qies, setinggi2 penghargaan buat kamu semua, diatas kesulitan mendapatkan internet buat masa nie Qies tak dpt nak membalas BW blogger2 semua...insyallah bila dah ada internet akan Qies terjah semuanya selagi terdaya...

2 comments:

Rozali said...

Assalamualaikum Qies

Salam ziarah...lama tak kemari

moga penantian Qies dipercepatkan

Wassalam

inabu said...

salam k.qies...

dah balik mesia ke ni?lamanya k.qies x update blog kan...akak ina dah balik mesia, for good...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Auto Backlink