Friday, May 3, 2013

De Cost Seafood, Bandung

Assalammualaikum...
Ok hari ni entry pasal Jalan-jalan cari makan di Bandung yaaaa...Bandung ni dah cam balik kampung je keke setahun musti kurang2 2 kali kena balik kampung kekeke..Sesambil membawa orang biasanye salah satu sebab asik mengulang ke Bandung adalah sebab makananya.. yaa Qies memang suka makan yaaa...

Masakan padang, bakso, es durian dan juga pastri dia termasuklah dengan eskremnye, brownies dan snack yang lelain tak usah citer laa kan keke.. Antara yang Qies suka makan adalah di D'Cost Seafood, dengan tagline dia Mutu 5 Bintang, Harga Kaki 5.  Masa pertama kali Qies pergi seingatnya taun 2008, terkezut gaban sebab kat sini waiternya mengambil order ngan Blackberry hokey.. skrang ni guna iphone4s (last Februari laa)...
D Cost Seafood, Bandung
*picture kredit > website D'cost Seafood
D'Cost Seafood
Jalan Sukajadi No. 197 Bandung
Tel : (022) 204 4200


Makanan kat sini kebanyakkan adalah dari makanan laut tapi ada juga ayam dan daging laa.. antara yang Qies suka makan kat sini ikan garume goreng pedas atau bakar, cumi goreng, kepiting lada hitam, macam2 laa, air lak cam biasa kalo tak alpokat jus, es jeruk (fresh oren) atau es jeruk kelapa (fresh oren kelapa)
Es jeruk kelapa 4,800krp
cumi (sotong) goreng tepung 13,800krp
kepiting saus padang 32,800krp
Kepeting lada hitam 32,800krp
Ikan garumi bakar 26,800krp
Udang mentega 21,800krp

Selain dari tu Qies akan order set lalap (tempe + ulaman) dan juga baby kailan sos tiram.. harga kat sini memang berbaloi laa murah dan sedap, biasa kalo makan tuk 5-6 orang ni dalam 100++krp je termasuk air kira ok laa tu kan. Yang pasti kepiting lada hitam memang marbeles, kena try k... Untuk lebih pilihan menu KLIK SINI


Suasana D'cost ni cozy je tenang je bila makan kat situ, tapi kalo malam minggu (jumaat) akan packed sikit laa sebab malam liburan kan, tapi masih lagi ok sebab servicenye still maintain cepat dan pantas. 

Biasa Qies dinner kat sini je, opening hours kalo tak silap petang dalam jam 5 petang keatas gitu, sorry tak ingat sangat dah sebab biasa pergi tuk dinner hehee... kalo tak amik supir Qies naik angkutan saja pergi angkutan ke sukajadi, tapi kalo bersupir tunjukkan je alamat confirmed laa pak supir tau kat mana...

2 comments:

zaraab said...

Baca entry nie, seriously terus tekak rasa nak makan Ikan Gurami Goreng! You remind me of those. :(

Tagline 'Mutu 5 Bintang, Harga Kaki 5' ni terbaik!

Naqies said...

Ikan garume ni mmg menu wajib kalo ke seberang...tak lengkap kalo tak order menu nikan huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Auto Backlink