Tuesday, October 6, 2009

Yang Ni Baru Betul2...

Part 1

Alkisahnye...mmg dah frust giler2 malam tu...putus harapan segalanye...haku dah terduduk...anak2 dah excited giler2 nak naik plain...bapak eh udah tersandar...sedey weh....

Then asben g tanya one staff tu...nak wat camne ..so dia pun advised cakap why dunt u check in hotel then next morning go to counter ticket then reshedule your trip back ..bcoz flight to geneva is a daily flight...tp yg masalahnye depart dia kul 11.55 tgh malam ler...then arrange back transit to geneva lak...lugage bole claim kat lost n found then check in balik...everything should be fine...sbb uols punya under kementerian but anything u should check with the counter ticket if there is a charges....huaaarrrr still giler sedey sbb apa2 pun nak kena tunggu kuanter bukak dulu...

Kebetulan staff tu pun dah nak punch card so dia offer nak tunjukkan hotel suruh check in situ ajer no need to go out from the imigration nanti susah lak nak check in balik...so stay ajer kat satelit building...apa lg follow ajer ler bukan leh buat apa2 pun kan...sob...sob..sob...

Kami pun check in ler kat hotel...haa amik ko dia charge ikut jam...1st 6 hrs tu rm320...so amik ajer ler kan takkan nak biar anak2 tido kat waiting area lak..malas pikir dah sbb nak pikir hal esok ajer...tak lama check in tetiba dpt call dari staff mas tu tadi...dia kata dia dah tolong arrangekan flight ke amsterdam n geneva..tp geneva pun not yet confirm kena check balik esok..so tomorrow morning just pergi kat kuanter tiket collect tiket ajer...without any charges. Malam tu tido bole ler lelap kejap...sbbnye tiket geneva tak confirm lg huhuhu......Yeeehaaaaa...Alhamdulliah lega dengornye...baik betul ler staff tu...nama dia Noami Raj...Harus bagi compliment ni...and we did it...harap2 dia dpt ler reward from MAS...
tiket ke Amsterdam via MAS

Esok seawal jam 6.30pg asben dah terjah ke kuanter tiket...alhamdullih tiket ke Amsterdam dapat dah...cuma kena tunggu confirmation dari KLM lak...dah settel tiket asben g claim lugage then check in balik tuk malam nie punya flight...huhuhu.. 

tiket ke Geneva via KLM 
Sementara tu nak buat apa eik...lama tu weh nak tunggu tghmalam...tau2 ajer asben sampai bilik dia kata jom g breakfast....lepas ajer breakfast asben kata saya dah bookingkan sauna kat hotel so nanti kita g ye...wah syoiknye...hotel kena check in before tghari sbb amik 6 jam + 2 jam lg semua sekali rm340...tp spa dpt free so pe lagi check out terus g suana...bestnye ler memanjakan diri...nak2 pass apa yg dah jadi malam tadi stress giler...asben jaga anak sementara qies bersauna..then turn dia lak sauna...
Golden Lounge MAS 

dessert kat Golden Lounge..best banget
Pastu nak wat per eik jam baru kul 2 ptg...so kitaorg decide lepak kat Golden Lounge rugi ler kan dah naik dpt tiket bisnes klass kalo tak gunakan...so apa lg terjah ler ke sana... sedap2 makanan kat sini dari main course sampai ler ke dessert dia...bebudak layan eksrem chocolate bercup2...mama layan salad n segala jenis pastry heaven... 
berlegar2 di KLIA
Lepas makan tengahari terus pi solat...pastu surfing tenet jap..settle payment mana patut...Syukur alhamdulliah flight to Geneva dah confirm...lama lak duk lepak kat lounge ni sampai dah kebuntuan nak buat apa lak...then asben aje ronda2 kedai kat luar...so meronda2 ler kami sampai jam 6 ptg...dah penat ronda...masuk balik ke lounge...makan dinner lak...then mandi, solat maghrib n isyak kat situ...dah settel semua terus ke boarding room..awal tu kul 9 dah masuk boarding room alkisah takut kena tinggal lagi wakakaka...cam pak pandir ajer kan... 

Masa nak boarding tu duk sibuk2 Q ada org menyapa...toleh2 tgk si Noami tu yg tegur..dia kata dari tadi tunggu takut gak missed flight lg..kami pun cakap ler ooo today kami awal2 lg dah masuk boarding room sbb kat lounge depa ada wat announcement...dengar ajer terus packing2 mana patut...terus berdesup pergi....

Alhamdulliah akhirnye berlepas kami tepat jam 11.55 mlm....

berita tak terkini di entry akan datang....sabar ye...

7 comments:

Lady of Leisure said...

qies.. dah sampai switzerland ye? wahhh bestnya... semoga urusan qies dan family di sana dipermudahkan Allah..
:)
tengah nak winter ke kat sana skrg qies?

hasz yusof said...

wweeeehhh..ader ker cerita tertinggal kapey....cam ner plak boleh jadi gitu nih?

Naqies said...

lady...alhamdulliah selamat sampai dah..gitu gini udah 2 mggu setakat ni still survive lg ler...huhu...

has nak wat camne ramai yg nak dilayan time tu...mujur leh reschedule flight...hehehe

aziahmk said...

kalo aku tau..aku hantar ko balik next day tuh..kekekekekek.....:)

Naqies said...

cik azie weh...ari2 nak antor mau tertinggal kapey lagi aku wakaka...tp kalo ko dtg pun bukan leh jumpa pun sbb aku duk kat satelite building so tak kuar kastam kalo kuar kena check in kat 1st gate tu...ni duk berlegar2 kat boarding building ajer...

Iza Aziz said...

tension nyer sehari suntuk kt airport tuuu... kalo aku dh bengang n boring... sabo ajer laaa... janji ko dh selamat sampai ke sana...

Naqies said...

iza tak gak tension syiok gak jenjalan kat situ menghabiskan sisa2 rm yang ade...ala2 bersantai2 gitu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Auto Backlink