Sunday, October 4, 2009

Ku Terbang Jua....Brig-Glis, Switzerland

Akhirnye tiba jua....adeh penat buat kue raya tak ilang lagi...beraya pun ala kadar ajer...sebabnye duk sibuk buat last minit preparation tuk berangkat...seminggu sebelum raya, malam nak raya dan petang raya duk soping tak abih2...soping...soping...soping....
monik & Opie
Subrina & Micheal
23/09/09 jam 9 malam sampai di KLIA...mak, abah, kak ngah, uda dan along hajar seawal jam 6 ptg dah sampai kat situ...giler awal sampainye...sebab depa ingat nak duk sembang lelama ngan aku sebelum berlepas...padahal aku lak tak settel lagi nak tukar currency....dijadikan citer ari tu...matawang CHF tak de stok....sabo ajer ler...rata2 MC cuma ada tak sampai CHF2k... last2 tukar kat MC CIMB di KLIA...abih pun licin gak CHF depa ku kerjakan...tp masih tak cukup gak...tukar lak EURO...sampai MC tu tinggal Euro 200 aje...hahaha

Yang paling terharu...Geng kopitiam Monik dan Opie ada...bebenornye dah sedey dah dalam hati...tp duk tahan2 lagi...monik awal2 lg cakap dah sedey....subrina dan Micheal dari IEducare pun datang gak...

Jam 10.30 mlm dah get ready nak masuk departure hall.....yang lelaki duk sembang kat cafe belakang...so gi ler sana nak gtau nak pergi dah....sekali tu stuck lak situ geng perempuan2 nak minum gak...si naqiu lak sibuk mintak makan...duk kelam kabut huru hara layan mak ayah sedara mara....tgk2 jam dah kul 11.20...apa lagi terus ler ke departure hall...sampai kat imigration tu sebelum masuk sesi bersalam berpeluk cium semua...sedey ooo tapi tahan sebak tak mo menangis karang lagi huru hara jadinye....pergilah kami ngan sebak sambil melambai2 kearah keluarga diatas...sob...sob..sob....


Akhirnye....kami tertinggal flight....huarrrrrggggg......kapey dah terbang dah pun.....pucat gaban...rasa nak pitam pun ada...frust giler...


cerita selanjutnye...nak tau...tunggguuuuuuuuuuuuuuu........ 

p/s ...blog ari ni wat hal lak...mengong..

Qies dan keluarga mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan Selamat Hari Raya Aidil Fitri buat semua yang mengenali diri ini...Ampun dan maaf andai ada terkasar bahasa secara sedar atau tidak sedar sepanjang persahabatan kita...

4 comments:

izanpyus said...

Akak,cepat2 smbg citer... :D

Naqies said...

sabor2 ye adik...byk citer bebenornye...tapi kena shortcut2 ler...idak 2 bulan tak abih lg citer nak berangkat wakakkaa...

Opie said...

aku pon nk bace cite ;lagik...skrg nih byk mase depan tenet kan..heheheh

hasz yusof said...

qies.....sayu jer hati layan blog ni..ngna lagu2nyer...kurang dah sorang ahli mesuarat tingkap siber aku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Auto Backlink