Friday, July 24, 2009

Saigon Part 2

tu dia motor lebih byk dari keta...tak de pun mat rempit....

Jam 11.30 pg kami sampai dia Saigon Pink 2 Hotel...giler weh beberapa langkah ajer ke Bent Thant Market...dan nite market location yang betul2 just 4 steps from our hotel exit...hehehe...mmg heavan giler....lepas check in semua...perut pun dah berkeroncong minta diisi...jenuh ler tawaf area tu mencari VN Halal Restaurant...last2 balik ke hotel mintak direction....rupanya the other side of building...tp tak jauh ler....so menapak ke sana ....

lunch @ VN Halal

VN Halal Restaurant mmg tumpuan org2 mesia...sebab apa...aku masuk2 ajer...semua org melayu kita...yang satu flight ngan aku tadi pun ade gak....hehehe...so malas nak pikir terus order makanan...then melepak kat situ....dan disini ler aku bertembung ngan geng forum...sapa lg kalo bukan Cik Monik & the geng....duk sembang2 sementara makan tgk2 dah jam 3 petang...so aku n asben decided to ronda2 sekitar area hotel & Bent Thant Market memandang aku cuma ada 300usd dan 1 juta dong...sementara tunggu Cik Has sampai kul 5 ptg nanti membawa stok usd ku...jumpa kedai jual helmet....geram tgk....syoikkan kalo kat mesia bole pakai gini....

comelkan helmet depa ni...kenan gak tp harus buat perhiasan ajer kalo beli pun...

Sesak giler dalam Bent Thant Market ni...giler le depa ni suka tarik2 paksa2 beli...naik seram aku....so tak lama ku ronda2 about 2 hours...ku menapak balik bilik...ingat nak rehat2 & tido kejap sementara tunggu Has called....tak lama dapat tido....Has tipon bgtau bilik berapa so kita sepakat jumpa kat lobby kul 6 ptg
kepenatan selepas merayap di nite market...

Malam dinner ngan has kat VN Halal then terus meronda sekitar Saigon city...errm banyak gak branded outlet kat sini tp harga standard ler tak de ler murah mana pun ada butik CK, LV butik, Tods, Gucci, Omegaa.....bla..blaa.. dah penat merayap sekitar bandar kami langsung ke nite market...sempat gak ler jumpa monik yang berlegar2 di nite market hehehe.....by 11.30 mlm dah rasa tak larat sesangat ...sbb tak cukup tido & penat....so apalagi balik hotel mandi2 n solat terus kebabebom.....

p/s : alamat Saigon Pink 2 Hotel

Saigon Pink 2 Hotel,
No. 32 Nguyen An Ninh Street,
Ben Thant Ward,
District 1, Ho Chin Minh City
Tel : (848)38272339/ 38272340
Fax : (848) 8294073

1 comment:

faizal said...

Macam mana nk booking hotel ni? booking from Malaysia ke carik kat sana?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Auto Backlink