Sunday, July 19, 2009

Corat coret Perjalanan Sebelum Ke Saigon

Holiday to Ho Chin Minh was my last Q ticket...huhuhu....why? u guys know why...sedey seh...pas ni kurang sikit aku merayap, kureng ker? leh caya ker kalo aku ni tak merayap....hehehe...

Seminggu sebelum holiday qies memang busy giler...mana tak nye...project nak handover...busy giler tul ler....patutnye inspection projek ari selasa tup2 depa tukar lak buat ari jumaat (10 july) qies baru aje ingat nak amik off jumaat tu since flight ke HCM reschedulu early in the morning 0725 @ 11 July 2009.

Biasa ler qies bila nak berholiday jejauh ni...akan eksport anak2 ke rumah Tok depa di Perak...so perjalanan qies sebelum ke HCM amatlah memenatkan....Kuantan > Perak > LCCT > Saigon > LCCT > Perak > Kuantan....phew...penat seh...

Abih aje inspection kul 11.30 pg qies ke Beserah lak memborong sotong dan ikan kembung baru turun dari bot...then terus shoot to Perak....sampai di Perak kul 8.00 mlm sampai ajer rumah mentua..terus masuk ke dapur masak sambal sotong dan ikan goreng...then kuar ke Tesco ingat nak tukar USD...tp MC tutup ler pulak...apa nak buat so kirim ajer ngan Has tuk tukarkan USD...g lak bekejar ke Maybank bank in kan duit ke akaun Has...jadi ler tukar 400usd sbb in hand dah ada 300usd...

Di Tesco soping bekalan tuk ke HCM...abih soping kul 10.30 mlm ...adeh tinggal beberapa jam ajer tuk berehat sebelum bertolak ke Puchong.....tup tap tup tap...end up kul 12.30 tghmalam baru tido.....rasanye baru aje landing tetiba alarm lak berbunyi....ayok dah kul 2.30 pg..terus siap2 2.45pg...bertolak dari Perak ke Puchong....nanti dari Puchong adik ipar tolong hantar ker LCCT since dia pun kerja pagi ari tu masuk kul 7pg. Dan pagi tu dia jadi pekerja contoh sbb seawal 6.30 dah terconggok kat hanger tu wakakaka....

Kalut gak pagi tu sbb sepatutnye kena check in 3 hours before take off...end up kami chek in 6.15 pagi..mujur ler check in kaunter tak tutup lagi huhu, nak breakfast ngan adik pun tak sempat just sempat tapau roti bakar dari old town ajer...then terus masuk ke departure hall.....flight akhirnye depart kul 7.46 pagi...cerita selanjutnya next entry hokey...

2 comments:

Opie said...

aku yg membace entry nih pon macam penat je rase...hehehhe..mengah beb..

fmnaqies said...

aku yg buat entry lg ler penat weh...ni pun byk lg entry patut kena buat tp aku kebisian giler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Auto Backlink