Wednesday, February 6, 2013

Uncle Ick Porridge

Assalammualaikum...
Edisi jalan-jalan cari makan, yup Qies memang jenis yang enjoy foods.. ni antara restoran yang tak laa baru sangat dibuka, infact 1st time try makan kat sini pun last Disember 2012 hehe, baru teringat sebab badan tengah tak sihat ni kalo dapat makan bubur memang sedapkan...
Uncle Ick Porridge
Restoran Uncle Ick Porridge ni letaknya berdekatan ngan Sri Manja Boutique Hotel di Indera Mahkota - IM6 jalan menuju ke pejabat pendaftaran dan KWSP gitu.. Masa 1st time try tu Qies makan Set Bubur Nasi Daging + Bergedil + Jus buah... then 2nd time try menu lain lak.. jom skodeng...
Set Bubur Nasi Ayam & Bergedil + Jus buah@ Rm8.90
Set Bubur Nasi Ayam + Kentang berlada + Jus buah @ Rm8.90
Set Nasi Ayam Goreng Berempah + Jus buah @ Rm9.90
Nasi Lemak Biasa @ Rm2.90
Qies suka makan kat sini especially musim2 hujan ni sebab cuaca sejuk layan ngan bubur nasi panas2 memang marbeles laa, lagipun kat sini ada macam-macam menu tuk anak2 bukan laa bubur semata-mata. Price wise pada Qies ok laa sepadan ngan harga dan portion yang disediakan. Bubur tu bole kongsi lagi hehe. Kedai pun bersih dan selesa, staff pun peramah dan yang paling penting antara menu yang tak perlu tunggu lama hehehe...

Yang paling cool sekali kat Uncle Ick Porridge ni ada Ladies Hour lagi tau..haa time ni kalo ada pelanggan lelaki yang datang, sorry laa tidak akan dilayan... tak caya tengok nie....
sendiri mau henggat laa wahai kaum Adam..
Jangan laa riso korang takkan laa dihalaunye sebabye amaran tu tuk hari Jumaat dan dari Jam 1.00 - 2.00 petang sahaja..Kaum2 Adam takkan dah kul 1.00 tengahari tak reti-reti nak gie solat Jumaat lagi apa kes!!!... 

banyak pilihan menu selain dari bubur nasi ye..
Bubur yang dihidangkan antara yang sangat Qies suka sebab tak terlalu berair dan kering, dilawan lak ngan pilihan menu sampingan yang memang antara feberet Qies dan asben, Insyaallah nak try menu nasi minyak dan nasi kerabu lak, mana laa tau bole masuk dalam list wajib makan setiap bulan hehehe...
 
Yang nak cuba try test tu bole laa meringankan kaki tekan pedal minyak keta tu ke :


Uncle Ick Porridge
Ground Floor B66 Jalan 7/1
Bandar Indera Mahkota 6
Kuantan, Pahang
(berdekatan dengan Sri Manja Boutique Hotel)

Dibuka setiap hari dari jam 9.00 pagi - 11 malam

Rating : 3.5* out of 5* (cheq baru try 3 jenis menu jah so bagi laa sikit dulu k)
Verdict : Recommended

3 comments:

white_goddess said...

Mencik kt ipoh byk yg tak best.dh jemu dh nnkvmakan kt ipoh (T.T)

Naqies said...

tu tandanye nye ko kena berdiet laa nanti baju tak muat pakai hehehe

aziahmk said...

Huiiiii nmpk lazat sungguh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Auto Backlink