Sunday, December 30, 2012

Edisi Banjir

Assalammualaikum....
24hb Disember 2012
area CIMB Bank berdepan Megamall
* picture credit to fb myKuantan
hujan selebat2nye....
Edisi banjir yang terlewat...sorry kekangan masa yang sangat2 terhad. Alkisahnye sedang sibuk penganut kristian membuat persiapan krismas sehari sebelum krismas, Kuantan telah dilanda banjir, lebih parah lagi banjir kilat dikawasan bandar Kuantan. Masa kejadian tu nak dijadikan cerita Qies salah seorang diantara yang terperangkap dalam bandor tak leh nak kemana2, berpusing2 mencari jalan balik ke Indera Mahkota, walaweh asik kena detour je, jalan dinaiki air ada yang sehingga paras lutut huhu...
berenang sudah kereta ini ....
Jalan menghala ke Besarah dari Megamall
 3 jam seh stranded dalam jammed dan detour dalam bandor tu, walhal bukan besar mana pun kuantan tu, last2 lepas 3 jam setelah sekian kali detour akhirnye try nasib cuba lalu kat jalan besar depan hospital..ok jalan clear.. alhamdulliah, ingat nak ikut bypass Bukit Setongkol, ye sekali tengok banyak giler kereta yang sudah tersadai ketepian sebab jalan dinaikki air, lalu kalu berenang laa kereta dalam air tu... jadinye amik keputusan teruskan perjalanan menghala ke airport kuantan, tetiba bila sampai di jalan Tanah Putih jalan menghala ke bandar ditenggelami air menyebabkan semua kendera terpaksa detour ikut jalan lain.. yg dah berenang pun ada, kesian kat owner2 kereta yang terkena tu...
Jalan Tanah Putih yang dinaiki air..
Alhamdulliah bila beransur petang, air kat kawasan bandar pun dah menyusut, tapi sian kat kedai2 dan bank2 yang ditenggelami air tu, kawasan paling teruk sekali yang kena kawasan berhadapan Megamall, abih kereta2 kat situ n kedai2, showroom dan bank2... Parking lot (basement) di East Coast Mall pun banyak yang abih kena banjir, sibuk giler tow truck aritu..masuk seh tokey2 tow truck aritu... 

3 comments:

Nurina Izzati said...

tak pernah dapat pglm banjir lagi.. alhamdulillah

Naqies said...

tempat kerja n rumah Qies alhamdullilah bkn tempat banjir, tapinye mmg wrong timing laa ari senin aritu g turun bandar, jadinye merasa laa juga kena banjir huhu

Uncle Lee said...

Hi Naqies, wa, betul terok tu that flood, might be a good idea kalau ada opportunity move to a higher ground residence.Otherwise might have to keep a small boat, ha ha.

Wishing you and family a very happy new year and all best wishes.
Simpan satu lagu dalam hati.
Lee.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Auto Backlink