Thursday, April 26, 2012

Sextuplets

Alhamdulliah, i got twins, not juz 2 apa daa kalo dah twin musti laa lebih dari 1 kan cett, and not 3 but...... 6 hokey, satu family happy giler ngan berita ni tau, 6 babies weh, argh pitam laa pas ni nak menjaganye, do you want to see it?

come... take a look

:

:

:


here 

:

:

:



we

:

:

:

go

:

:

:

taraaaaaaaaaaaaaaaa
Sextuplets DOB 26 April 2012
eiii comeynye2, 3 ekor  belang itam ikut bapak eh...
ooii selamba je ko pijak2 anak ko eik..syuh2..
congrats to Aqies yang secara automatiknye menjadi granma dah anak diakan. Qies n Cik Abe terus dapat title  moYang Kehormat.  

Alkisahnya masa bangun subuh Cik Abe g jenguk keluar rumah tetetiba Cik Abe jerit dari luar rumah,
Yayah : "Yang rabbit terlepas cage"
Qies : " biasa laa tu"
tapi cage duk dlm kandang laa so tak kisah laa sangatkan

Yayah : "Yang dah ada baby yang, sekor"
Qies  : "eik beranak dah, sekor aje ke " 
dalam ati cam pelik takkan sekor je, kurang2 musti 2-3 ekor

Yayah : "A'ah sekor je nie"
Qies : "takkan sekornye, yayah musti ada lg tu" 

ngan tak rasa puashati ku kuar jenguk, tengok2 ada 2 ekor lagi dalam lubang tanah, tetiba tengah duk membela 3 ekor babies tu, terselit celah2 cage (penuh ngan bulu2 mama dia) bergerak2, tengok2 ada lagi 3 ekor daaa..SEXTUPLETS daaaa... Aqies paling happy sekali, pot pet, pot pet mulut dia hehe..

Now kena buat perintah berkurung, mommy dan daddy dikurung sekali, pagi n petang aje baru mommy duk ngan anak2 tuk menyusu, kalo idak nanti abih mati kena pijak lak cicit2 ku itew... 

7 comments:

cik panadol said...

kak...gelinye tgk baby2 tu....sy tak berani nk tgk...apatah lg pegang....

kalo dah besar sebulan dua nnt mesti lg comel kan...leh imagine berderet2 je diorg main2 hehehe....

eLL said...

ramainya cucu...ehh cicit ker?

shamsiah abdul rahman said...

Qies,
Nama cucuanda dh bg blom?

ADEEYA said...

omg merahnyeeee! me geli hihihi :/

Naqies said...

Panadol, dah jadi moyang tak leh nak geli, infact akak dulu bela tikus putih sekali beranak 10 ekor so cam dah biasa laa gak hehe..

Naqies said...

Ell, cicit hehehe

K Sham, belum bagi nama lagi coz tak reti nak mengenal pasti mana satu tunggu dah ada berbulu baru leh letak nama huhuhu

Adeeya, apa nak ngerikan, cute apa..

tiefazatie said...

ala...ifa geli...haha..
papepun..tahniah2..hee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Auto Backlink