Wednesday, April 18, 2012

Santai hujung minggu

Assalammualaikum...
sangat cantik...
Ni celita minggu lepas punya jenjalan, last minute punya plan sebab cik abe ada seminar kat IPSIS Shah Alam, sabtu dan ahad jadinya pikir punya pikir, pesalahnya mengikut sekali tapi idok ler mgikut sampai dalam seminar tak sior weh disebabkan last minit punya agenda jadinye bila nak booking hotel haiya, banyak bilik udah sold hout laa pulak, cari punya cari mujur laa ada gak bilik yang kosong tapinya hotel biasa2 je laa, ku tak kisah yang penting bersih, selesa dan only a few walks ke Sunway Pyramid, so bole berjimba2 ngan anak2 sementara cik abe mati main anak2 kutu dalam seminar hahahaha (evil laugh)

Sesubuh pagi bertolak dari Kuantan harap2 sampai laa sebelum jam 7 pagi, tapi harapan tinggal harapan udahnya sampai kul 8.45 pagi, seminar dah start dah pun, nasib laa kan.  Lepas drop cik abe terus berpatah balik ke Sunway cari breakfast, end up breakfast kat food court Sunway je, haiyo manyak susah cari parking lor ni tempat. Lepas mengenyangkan perut terus terjah ke Sun Inns Hotel Sunway mencuba nasib kot2 leh check in awal, pucuk dicipta ulam mendatang, yabedabidu leh check in awal, so apa lagi lepas dah masuk bilik beramai2 tido berjemaah dan le perut kenyangkan hehe... 
Station kopitiam, so so jaa makanan dia
Puas tido tetiba Along ajak g makan (alkisahnye time breakfast tadi dia mogok tak mo makan n minum) jadinye bersiap2, Along cakap dia nak makan kat pyramid, pusing punya pusing last2 dia pilih Station Kopitiam. 
nescafe ice tuk Along & Lime juice for me 
total damage Rm12.80 4 this 2 items, tak berbaloi seh
Since Qies dan Aqies kenyang lagi jadinye Along sorang je laa yang makan..total damage kat kopitiam tu rm17.90 kesabaran aje laaa, settled makan pe lagi meronda pyramid dari satu tingkat ke tingkat, tapi tak lama laa coz cik abe dah sms suruh datang amik, pe lagi bergegas lak ke Shah Alam.  Arrgh bosannye laaa driving kat ko lompor ni (ku pedulik sunway kaa shah alam kaa semua area jadi KL) tak suka... tak suka..tak suka.
simple dinner je, x larat nak makan fancy2..loteh sgt2
Malam lak dinner kat Restoran Rasa Bidara Sunway, then jenjalan pyramid coz Aqies merajuk, Si Along dapat Hotwheel dia tak de barang nak beli, tapi mujur 'seman'nya tak lama, pujuknya pujuk ok laa berjaya gak laaa bila dah belikan, senyum sampai telinga terus fefeling jadi teenager weh... adeh, then balik tido, sebab besok dah janji nak tengok Mirror Mirror ngan anak2 sementara tunggu cik abe.. 
hasil negotiation ngan Aqies...
24hrs berkepit ngan hanbag baru u..
like mother like doter...
Kesimpulannya santai ujung minggu tu sangat2 penat weh, mentawaf pyramid dan letih dalam perjalanan, end up esoknya gi opis bapok lemau weh, bukan tu saja tetiba kena gegata lak huhu.. dah masuk ari ke 3 ni tak bebaik lagi, g klinik pun sudah, cepat laaa baik huhuhu... jadinye ujung minggu ni dah amik keputusan nak duk rumah je ngan anak2 layan dvd je laa, tak mo la ikut cik abe tuk seminar kali ke2 ni, tobat dah huhu...

6 comments:

atuk said...

Assalamualaikum Naqies

penat mentawaf pyramid tak pa
janji puas hati

Naqies said...

Waalaikumsalam atuk, puashati gak laa sebab dapat spend time ngan anak2, kira berbaloi gak laa penat tu...

ADEEYA said...

Hehehe :)

Naqies said...

apa yg digelakkan tu deeya hehe..

tiefazatie said...

salam sis..sihat?
hehe..total damage tue maknanya xberapa suka eh sis?
hehe..
wah..comel je..aqies nie..nasib baik boleh nego nie..hehe

Naqies said...

a'ah laa rega cam tu tapi rasanya mihun goreng kuali besar kat pasar malam lg sedap huhu.. sgt tak best laaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Auto Backlink