Monday, June 13, 2011

7 tahun sudah.....

Alhamdulliah selamat pergi dan balik jalan2 cari pasal di Hong Kong bersama Pn. Sri Opie, syoik giler...citer pasal HK ni nanti Qies update k...Laa ni nak citer pasal 7 tahun....pejam celik pejam celik tak sangka dah 7 taun rasa cam baru aje lagi bersalin kan Aqies, besar dah anak dara mama ni, taun ni sambutan ala kadar aje since yayah tak balik lagi, jadinye tak de party2 or hadiah2 yg ada cuma Barbie yang direquest dari yayah, tak pe le nanti yayah balik adik mintak laa yaa...
beli kek biasa2 aje sebabnye si Aqies tak suka makan kek,
tp tetap nak kek sebab kalo birthday mesti ada kek katanye..
dah tak sabar2 nak potong kek ngan nina..
Aqies & Nina _ best friend sesama tak de gigi depan hehehe...
Teringat lagi 7 taun lepas masa nak bersalinkan Aqies, wah giler dah due 12 hari dari yg sepatutnye sampai 2 kali kena admitted to HTAA laaa, masa memula admitted tu Doktor kat klinik tolong bukakkan jalan sebab dah 3 ari due, contraction pun bole tahan gak, masuk wad pun still tak berubah dari 3cm lepas doktor bukakkan jalan tetiba dia jadi 1 cm lak huhuhu...dr pregnant yg pertama mmg air ketuban tak pecah tau2 aje sakit nak bersalin...tp bila turn Aqies ni pelik sikit cam tak mo kuar walaupun dah duk hospital 5 ari, bosan giler ooo duk hospital walaupun duk 1st class, sian kat Naqiu tiap2 mlm datang nak berkolek dah tido baru laa yayah bawak balik tido...

Nak dijadikan citer sebenarnye setiap bulan sepanjang Qies pregnant memang tak penah missed makan kat Restoran Tanjung pekena Kari Kepala Ikan..tu laa pasal si Aqies cukup suka makan kari agaknye hehe...tp dalam 2 bulan terakhir hasben dah tak benarkan makan kari sebab Qies selalu kena pedih ulu hati, sekali kena kurang2 seminggu gak laa tak leh nak makan huhu...malam sebelum Aqies dilahirkan Qies melepaskan geram nak juga2 makan kari kepala ikan tu sebelum admitted ke hospital malam tu, alkisah check in malam sebab malas nak duk wad lelama hehehe, doktor Nazly pun bagi green light katanye maybe baby nak makan kari dulu baru nak kuar kot...haaa memang betul pun...elok dalam kul 12 mlm dah rasa cam tak sedap perut aje terus g hospital tgk2 dah 4 cm dah..pastu cik abe pun apa lagi balik ke rumah jap amik apa yang patut sambil tunggu PIL datang dari perak...

Bidan2 n nurse dah bising kat lobby wad sebab Qies tak mo masuk ke Labour Room lagi sebab nak tunggu cik abe, harus laa tak mo masuk awal sejuk giler dalam tu ekon ya ampun cam dalam freezer, last2 asben datang kul 3 pagi, tapi still lagi berdegil tak mo masuk labour room hahaha bila nurse check baru bukak 5cm tapi contraction tu memang dah kerap sangat, last2 dalam kul 4 lebih Qies baru masuk ke labour ngan cik abe, mak bidan pun terus laa prepare tuk pecahkan air ketuban, cik abe lak tukang jadi pom pom boy bagi semangat tuk push...gitu gini dalam kul 5.15 pagi 4 June 2004, dengan 3 kali push Alhamdulliah Qies selamat melahirkan seorang bayi comel aka Nur Qasrina ngan berat 2.8kg nangis kejap aje sebab sejuk kot, elok bidan letak kat dada terus dia senyap n tido, sebabkan dah terlebih ari masa Aqies lahir satu badan kulit dah mengelupas tapi bagus laa kuar2 aje dia dah boo boo terus, mak bidan siap cakap " wah bijak baby ni awal2 lagi dah buang, ni kes nak balik cepat laa nie ", 

Sementara tunggu Aqies dimandikan mak bidan dan laa bagi minum milo sbb dah tak tahan sgt dahaga oooo hehe...sempat laa bidan tu solat subuh sebelum dia bagi kuar dari labour room, Aqies lak tak banyak ragam, dia tido aje, pagi tu adik ipar temankan kat wad sementara tunggu cik abe amik leave....tghari Qies dah boleh balik sebab Aqies dah membuang lebih dari piawai yang ditetapkan sebelum dibenarkan balik hehehe..mak ngan anak memang jenis tak suka duk wad lelama...

Selamat Hari Ulang Tahun ke-7 Aqies...mama dan yayah doakan yang terbaik tuk Aqies, moga menjadi anak yang solehah dan berjaya didunia dan akhirat....Amin

4 comments:

missSenget said...

happy birthday aqies~~!! :)

cantik anak mama yayah ni..ekekek...

moga membesar dengan cemerlang gemilang dan terbilang...

SeNDuDuK PuTiH said...

Happy Besday to your puteri...
Sebaya dgn anakanda sulung den...

g0m0k9enDek said...

hepi belated besday tu anak akak! ^_^

tiefazatie said...

wah..best lak baca cte nie sis..
happy belated besday aqies..

hihi..punya lmbt ifa bru baca nie...adeh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Auto Backlink