Tuesday, January 19, 2010

Potato Salad

Potato Salad

Kita berehat jap dari citer jalan2 cari pasal eik...lama tak buat entry masak memasak...maklum ler sejak duk sini bahan masakan tersangat2 limited ok nak cari pun tersangat ler susah...duk mesia gak best...kalo malas2 nak masak...makan ajer kat kedai...tp kat sini malas camne pun tetap kena masak, asik2 masak yang sama ajer berselang seli huhuhu....

Meh try tengok menu tuk orang pemalas & tak de idea, cepat, mudah dan senang disediakan....
POTATO SALAD

Bahan2nye
8 - 10 biji sweet potato (dipotong dadu & direbus empuk)
4 sudu besar mayonis
1 biji telur
1 sudu kecil susu segar
1/2 sudu kecil butter
2 ulas bawang putih (dicincang halus)
lada hitam (kasar @ ground pepper)
oregano
basil
garam secukup rasa

Cara2nye
1. Rebus kentang hingga empuk ketepi dan toskan.
2. Cairkan butter & tumis bawang putih hingga naik bau.
3. Masukkan mayonis, susu, telur & garam, kacau hingga hampir pekat, masukkan lada sulah, oregano, basil dah kentang, gaul hingga sebati.

Potato salad ni sedap dimakan ngan butter bread ataupun dimakan begitu sahaja...haa kan senangkan...cepat dan mudah...hehehe..

Sekian dari dapur naqies...

2 comments:

izanpyus said...

Sedap2...nak tikit...yummy2... :D

white_goddess said...

ouuu my favourite dish....nak sket!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Auto Backlink