Friday, November 6, 2009

Aqies Oh Aqies

Nur Qasrina....

Sejak pandai bertutur sedari umur 1 tahun lebih memang riuh...ngan nakalnye, kuat mengusik, periang, kememeh pun ya gak dan paling kuat merajuk pun dia.....semuanye ler...

Kekadang aku ngan ayahnye pun bole tak tahan ngan soklan2 yg kuar dari mulut dia...pantang nampak ade ajer yang nak ditanyanye..kekadang rasa nak tampal ajer mulut dia tu...hehehe...ade gak kekadang aku sound ajer "adik bole tak adik jangan tanya" ni bila dah tahap mama dia tak tau nak jawab apa dah...sbb utk jawapan yang sama soklan pelbagai..sabo ajer ler..mama dan yayah bole naik tok syeh dibuatnye...

diantara soklan & ayat feberet aqiesh

"ni apa ma?"
"mama wat apa tu?"
"napa mama wat camtu?"
"napa adik tak buat ma?"
"mama camna ma?"
"ma adik tak de maa camna ma?"
"ma adik tak tau maa, adik kecik maa"
"ma..itu ..maa ini" adeh..

kekadang tu soklan yg sama duk ulang berkali2...bole sakit tekak menjawabnye..

Ni gelagat dia kelmarin bila nampak aku amik wuduk...
"mama wat pe tu maa?" ..."mama amik wuduk adik"
"wuduk? mama nak wat pe"..."mama nak solat sayang?"
"solat? mama adik nak solat sama cam mama" "bole gi amik telekung adik ye" dengan semangatnye dia berlari masuk bilik cari telekung dia..masuk2 bilik dia suruh pakaikan dia telekung dulu...sementara aku nak pakai telekung dia dah dulu bersolat..


ni ler aksi2 aqies bersolat...alhamdulliah bacaan semua betul cuma pelat...bila ler nak betul cakapnye...adeh anak mama nie...apa2 mama doakan yang terbaik tuk anak mama, jadi anak yang soleha dan orang yang berguna..moga berjaya dunia dan akhirat......Amin

mama doakan yang terbaik untuk anak2 mama, Along dan Aqies

2 comments:

hasz yusof said...

this post so touching...sebab aku mc dah ilang sabq layan kereanh anak2 nih this lately...

white_goddess said...

awww akak sejuk ati achik lin tgk anak sedara semayang walaupon adik ni byk mulut :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Auto Backlink