Thursday, March 25, 2010

Inline Skates

Aksi si along ketika berinline skate

Yayah tengah bersemangat giler ngan benda alah ni, Inline skates, last saturday belikan anak2 sorang sepasang murah ajer chf39.90 sepasang, anak2 pun suka, tak sampai 2 hari aqies dan along dah bole berskate...cepat tul bebudak nie..

Aqies ngan inline skates pinknye..terrer dah minak kenit nie..siap bole pusing2 dah

inline skates along kaler biru

yayah punya kaler hitam merah

Pastu kelmarin yayah beli tuk dia lak, Qiesnye lak tak de size..kaki kecik nak wat camne..huhuhu so yayah beli dulu, sepasang chf99.90..so tinggal Qies ajer yang belum ada..Qies dah ler balancing hout..camne ler nak inline skate, tapi yayah insist jugak2 so ok ler tunggu ada size baru rembat..tapi nak main ke idak belakang citer..hahaha. Malam pas dinner ayah try inline skates..main kat hall ajer..sekali jadi nangka busuk daaa...hahaha...

Qies punya kaler biru putih


So semalam gi lagi kat kedai sukan cuma ada size 37 ajer padahal Qies pakai size 36, tp sales person tu ukur dia kata bole ajer pakai sizze 37 sebab gap 1 jari aje .."perfect" katanye..nak tak nak kena ler amik gak..so lepas dinner giliran Qies lak yang test drive inline skates .. kata yayah "kalo jatuh baru cepat belajar mama, betul, cam yayah semalam lepas jatuh baru tau camne nak skate"..sekali tu tak sampai 1/2 hour jeng..jeng..jeng Qies dah berjaya berskate walaupun tak terer sangat atleast dah bole balancing ngan skate tanpa jatuh...hahahaha gelak besar Qies kat cik abe...sebab tak jatuh pun bole dah berskate walaupun slow2.. hehehe...(statement yg berbaur agak angkuh..hehehe)

So lepas ni aktiviti kami anak-beranak selain berWii, kami akan berinline skates lak, cayoik2..ok ler skates kat sini tak panas mana...balik malaysia esok skate waktu malam ajer ler sejuk sikit hehehe..

7 comments:

NMA said...

inline skating best lah qies, tapi make sure tau brake aje lah, kalau tak ade yg cium dinding kang :P

inabu said...

wahhh k.qies dah ada xtvt baru kat sana...ok la kan, klu tak sure rasa boring je kan...

Sharul Ezham Rosli said...

malaysia ok je. suam2 kuku. main la pepagi.

Ray said...

Mek..
Malam tu aku gi Putrajaya lepas nengok Hot Air Balloon Fest tu lepak2 sat kat area depan Palaca of Justice tu. Tengokla sorang mamat ni buat skating ni la...wahh, best gak. Agak skater friendly la kat situ. Ko nak merempit-skate ni sukati ler...jalan lurus jerkk..hehheh

Err...apa point aku ni ekkkss??Takdak point aa..

Lady of Leisure said...

amboi yang mama dia punya cun la.. hehe... biru putih ek...

Naqies said...

NMA: Qies takat ni terrer brake..sebab penakut lg nak skate laju2 siki2 brake hehehe
Nabu & Am : tu ler bosan duk rumah dah ada inline skates ni bole ler beriadah kat luar, cuaca pun dah ok

Mek : apa yg ko bebelkan nie..yuk berinline skates
Lady : actually qies tak suka apa2 yg berkaler putih tapi tuk ladies mmg dah dipatenkan kaler putih/pink/light blue..sebab skates lelaki n pompuan cutting dia lain..

4 Kay-E said...

Hi Qies,
Salam perkenalan...
Seronok tengok aksi anak2 Qies :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Auto Backlink