Wednesday, September 9, 2009

Si Bujang Naquidean....

sehari sebelum bersunat...

on the way to Poliklinik Penawar

menunggu tuan doktor...

1 Sept 2009 @ 11.15 di Poliklinik Penawar, Alhamdulliah proses men'bujang'kan si along telah selamat pun...Appointment jam 10.30 mlm...sampai diklinik si along masih sibuk lg dengan pspnye...tak heran langsung bila kita duk cakap2.."along tonigth we cut your bird ok"...adeh...mmg tak de perasaan langsung ...tak lama menunggu doktor dah panggil masuk...after a short discussion doktor decided to give him injection for him to sleep...1st jap 1.7ml kat lengan...

tu dia ubat tido

arrrghhh shakit...mama....

Tunggu punya tunggu dah dekat 5 minit tak gak tido2...adeh pelik...masih lg segar bugar matanye...kata doktor kalo ikut budak biasa ni within 1 minute dah lentok dah....then doktor kata camnie kena tambah lagi satu jap...if not mmg susah nak proses si along...coz along ni hyperactive kids...silap gaya ade yg berwrestiling masa proses memotong nanti...

bila nak tido nie...dah 2nd jap dah nie

So another 1.3ml jap kali ni dekat bahu pulak....tunggu lagi...dan lagi...hampir 5 minit masih elok duduknye kat kerusi....baru nak mamai2 ajer...tp tak tido lg...adeh camno nie...tuan doktor dah fening...daddy pun try dukung along bawak ker bilik rawatan...sekali dia bole meronta mintak duduk balik....tak mo masuk kat operation room...aaah sudah...jadinye kita org terpaksa tunggu dia betul2 mamai...dah hampir masuk 10 minit baru nak lentuk tp kederat masih kuat lg...masuk minit ke 15 jeng2...baru bole angkat si along ke bilik rawatan...tersedar ler pulak tp kederat tak seberapa kuat sgt so terus ajer letak kat atas katil...tak dan nak lepas...si along sempat lg grab aku baring sekali ngan dia...kuat gak dia pegang...siap peluk pinggang lagi ...huhuhu camno ni ..

terpaksa ler baring sekali...

Doktor kata tak leh jadi ni....kederat masih kuat lg nie...tak pasal tak leh nak potong karang...so doktor bagi another 9ml masuk ni jap yg ke-3 di lengan ...alhamdulliah tak sampai 3 minit dah start lentuk....tp mulut masih mengomel2 lg..."psp...along want psp....mama along want to sleep....along is sleepy..." adeh memacam digomelnye...tp tak lepas peluk pinggang ...

d' tools

Doktor pun memulakan operasi membujangkan along....adeh ingatkan dah knocked out ...sekali elok doktor nak bius...si along jerit...'arrrgggh shakit....mama....help ....shakit'...meronta2 gak walaupun dah mamai2....masuk bius yg ke 3 alhamdulliah along dah tido...doktor pun ngan pantas menjalankan operasi....dan alhamdulliah tak sampai 10 minit...selesai dah si along menjadi bujang.... adeh sian lak tgk along..

"mama...i want psp....sega rally...mama"

Elok ajer pas bersunat...along bole sedar lak bila nak pakaikan kain kat dia....dan lg mengomel..." along shakit....mama....mak thuk...along want to go home...sleepy..."...huhuhu mama lak sedey...tp nak wat camno...kena gak sunatkan along sekarang...nanti dah besar lg haru biru...kederat pun makin besar....tak larat nak lawan weh...

taraaa....along ngan mamai2...berjalan ke kereta..

Dah siap pakaikan kain yayah ingat nak dukung along masuk ke kereta...sekali tgk along bole bangun nak jalan sendiri....pelik tak tido2 lg...rupanya mamai2 ajer...kuat tul...ngan terkengkang2...along berjalan...."mama shakit...go home...want to sleep....mak thuk...shakit"...bising tul mulut along malam tu....

Apa2 pun alhamdullillah semuanye dah selamat ....senang ati nak berangkat nanti...

6 comments:

Iza Aziz said...

ngeri aku kalo bab sunat2 nie...

Naqies said...

mujur ko semua anak pompuan kan...aku ni pun kecut perut gak ari tu...tp nak wat camne gitu gini tetap kena sunat gak...

Opie said...

adehh..cakit nye...haahah

zieka81 said...

Comelnya anak naqies..
Kelakar pulak..
Tapi biasalah..
Husband Azie doktor..
Kerja routine bila nak Cuti sekolah..
Pengalaman yg tak boleh dilupakan.
Ada 5 orang nak bersunat..
Ok aje..lepas sorang..sorang..
Tah macamana bila nak yg last tu elok dia masuk bilik Doktor aje..tiba tiba dia melompat..
Dia nak lari..tak mau Mama !!!
Sibuk Mak dia tangkap anaknya..
Anak nya lari kebelakang...
Maknya Siap minta tolong kat Nurse suruh tutup pintu belakang Bilik Doktor..
Macam nak tangkap ayam lepas reban..he..he..

zieka81 said...

Sorry...lupa nak kenal diri...
Ni ..aziefa...forum.com..
Saja guna zieka81 pulak..

Naqies said...

thanks kak aziefa sbb sudi menjenguk ke sini...mujur ler anak qies dah dpt ubat tido if not jenuh gak nak berkejar-kejaran dlm klinik tu hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Auto Backlink